Instituţiile publice nu vor acorda tichete cadou, de masă şi de vacanţă, în 2010

Guvernul va interzice instituţiilor publice centrale şi locale să acorde angajaţilor, în 2010, tichete de masă, tichete cadou şi tichete de vacanţă, conform proiectului bugetului de stat pentru anul viitor.

"Instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora. În bugetele pe anul 2010 ale instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete cadou şi tichete de vacanţă personalului din cadrul acestora", se arată în document.

Pentru 2009, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca instituţiile publice să nu acorde tichete de masă, fiind însă exceptate instituţiile finanţate integral din venituri proprii.

Tot în 2009, Executivul a intenţionat să interzică autorităţilor şi instituţiilor publice să acorde angajaţilor tichete cadou şi tichete de vacanţă, până la sfârşitul acestui an, dar a renunţat la idee în urma negocierilor cu sindicatele şi a hotărât că pot fi acordate astfel de tichete dacă instituţiile publice se încadrează în cheltuielile aprobate cu această destinaţie.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: