Interesaţi să concesioneze terenuri în zona CET Târgu Jiu

Două societăţi şi o persoană fizică s-au arătat interesate să cumpere construcţiile din beton din incinta CET Târgu Jiu. Cele două firme care au în plan achiziţia acestor construcţii sunt SC Argo Impex SRL şi SC Experience Source SRL. 15 bunuri au fost scoase la vânzare, însă niciunul nu a fost adjudecat dat fiind faptul că cei trei doritori şi-au depus ofertele prea târziu. Astăzi şi în fiecare miercuri de aici în colo vor avea loc licitaţii pentru vânzarea acestor construcţii. Cei care cumpără aceste terenuri au posibilitatea să concesioneze şi ternul aferent pe o perioadă de 49 de ani, redevenţa fiind stabilită la 1 euro/mp/an.

Pentru că nu a dorit nimeni să cumpere clădirile din incinta CET, autorităţile locale au oferit posibilitatea celor care au dorit să investească în aceste construcţii să concesioneze şi terenul aferent construcţiilor. La prima licitaţie care a fost organizată săptămâna trecută şi-au depus ofertele trei ofertanţi: SC Argo Impex SRL, societate cu activitate de service auto, al cărui director tehnic este Mihai Paraschiv, consilier local din Târgu Jiu, cu intenţia de a construi acolo un depozit şi un service de camioane; SC Experience Source SRL, o societate care oferă sisteme de securitate; Cristian Mutu-persoană fizică. Cei care vor câştiga vor trebui ca în doi ani să reabiliteze respectivele construcţii. „Prin hotărârea consiliului local 187 din 2012 consiliul local a aprobat preţurile de vânzare a unor imobile situate în incita CET Târgu Jiu care pot fi reabilitate prin atragere de investiţii. Prima etapă de licitaţii s-a desfăşurat miercurea trecută, s-au prezentat trei ofertanţi la prima şedinţă, din păcate documentaţia a fost depusă după ora limită, ora 10. Procedura se va relua în 27 noiembrie. Valoarea imobilele a fost stabilită prin evaluare de către un evaluator autorizat”, a spus Grigore Jianu, directorul Administraţiei Publice Locale Târgu Jiu.

Redevenţa, plătită trimestrial

Autorităţile locale consideră că preţul stabilit pentru concesionarea suprafeţelor este unul mic însă consideră că durata acestei concesiuni este cea importantă. Pentru înfiinţarea noii reprezentanţe RAR în incinta CET Târgu Jiu a fost concesionată o suprafaţă de 10.410 mp. Redevenţa pe care trebuie să o plătească lunar a fost stabilită la 1000 de euro. Plata se va face în lei. „Consiliul local a stabilit pentru cei care vor dobândi dreptul de proprietate asupra construcţiilor să beneficieze de concesionarea terenurilor aferente acestor construcţii. Redevenţa va fi achitată trimestrial pe toată durata concesiunii, pare un preţ modic, însă având în vedere durata concesiunii şi valoarea investiţiilor necesare s-a considerat că se creează un avantaj pentru potenţialii investitori care pot contribui la dezvoltarea urbanistică a zonei”, a mai spus Grigore Jianu.    

Construcţii scoase la vânzare:

Construcţii CET

Preţ pornire licitaţie- lei

Staţie electrică

270.100

Staţie termoficare

358.900

Staţie electrică electrofiltre

63.300

Staţie electrică C20

129.700

Staţie electrică C25

85.000

Staţie Compresoare

69.200

Centrală Termică

49.200

Staţie incendiu

31.640

Atelier mecanic

26.700

Magazie-zidărie

87.960

Magazie metalică

84.700

Şopron

33.640

Corp exploatare

425.400

Staţie Epurare Chimică

420.400

Staţie electrică cărbune

26.900

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: