Interlopii de Târgu Jiu îşi dau foc la maşini

Reglare de conturi între două clanuri din Târgu Jiu, aflate în evidenţele autorităţilor ca posibile grupări infracţionale. Două maşini au fost incendiate ieri noapte de către un tânăr care a fost prins în doar câteva ore de poliţişti. Motivaţia piromanului, Alexandru Păunescu zis „Lacrimă”, a fost aceea că i s-au furat telefoanele şi a vrut să se răzbune. Maşinile incendiate aparţin lui Vasile Ruşeţ, care a trecut şi el prin arestul poliţiei acum un an, precum şi unui prieten al acestuia.

Primul incendiu a izbucnit ieri dimineaţă în jurul orei 5.30. Proprietarul autoturismului de lux, Vasile Ruşeţ, cunoscut ca făcând parte din clanurile interlope de la nivelul municipiului, susţinea că ştie cine este autorul, acuzându-i totodată pe poliţişti că nu îşi fac treaba. Ajunşi la faţa locului, pompierii au reuşit să lichideze incendiul, însă mare lucru nu a mai rămas din autoturismul de lux. Aceştia spun că în mod evident focul la fost pus intenţionat. La scurt timp după acest incident, o limuzină Mercedes era incendiată. Proprietarul a auzit însă zgomot şi a reuşit să iasă la timp din casă. Acesta din urmă, prieten cu Vasile Ruşeţ,  îl indică drept autor pe un tânăr din Târgu Jiu despre care spune ca ar fi protejat de poliţişti.

Proprietarii celor două maşini au diferite afaceri în oraş. Primul autoturism a fost incendiat pe strada 22 Decembrie intersecţie cu strada Ion Slavici,  poliţiştii fiind anunţaţi despre acest caz la ora 5.34. Câteva minute mai târziu, la ora 5.48, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că un alt autovehicul, parcat pe o stradă din apropiere, strada Dacia, a luat foc. 

Două maşini arse pentru nişte telefoane

Oamenii legii l-au prins pe vinovat în scurt timp. Acesta este Alexandru Păunescu, zis Lacrimă, un tânăr din Târgu Jiu supărat că i s-au furat telefoanele. Pe numele acestuia a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Tânărul a spus doar că „mi-au luat două telefoane şi nu mi le-au plătit”.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a suspectului, poliţiştii au colaborat cu ofiţeri ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Gorj şi Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de distrugere, faptă pedepsită cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

PREJUDICIU

Potrivit primelor estimări, pagubele depăşesc 30.000 de euro . "La primul incendiu anunţat, cel de pe strada 22 Decembrie, autoturismul marca Suzuki Vitara a ars în proporţie de 80%. Cauza incendiului a fost flacăra - folosirea intenţionată a focului, cu autor necunoscut. Intervenţia a durat 20 minute”, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

DOSAR

“Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au fost constituite două cauze penale cu privire la incendierea celor două autovehicule. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului local.

PRECEDENT

În Târgu Jiu, în urmă cu câteva luni, a fost incendiată şi maşina unui poliţist, Aurel Leuştean, iar oamenii legii încă nu au stabilit cine este autorul infracţiunii.

Vizualizări: 14,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: