Afacerişti gorjeni, după gratii pentru o evaziune de peste 2,2 milioane lei

Dosar cu greutate instrumentat de poliţiştii gorjeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, nu mai puţin de cinci bărbaţi fiind reţinuţi joi seara într-o anchetă care vizează un prejudiciu considerabil adus de firmele şi afacerile acestora bugetului statului. <-

Printre cei cinci reţinuţi se numără Nicolae Neamţu, Nicolae Ciocioi şi Gabriel Constantin Sulugiu, cel din urmă fiind patron al unor firme cu sediul la Băleşti. Poliţiştii le impută acestora un prejudiciu atât de mare după ce au constatat că una dintre firmele de la Băleşti a achiziţionat mărfuri, în special utilaje şi materiale de construcţii, pentru care au fost emise cecuri fără acoperire. Anchetatorii spun că paguba este aici de peste 1,2 milioane lei. Ţepele au fost date prin toată ţara, poliţiştii încercând acum să dea de urma tuturor celor păgubiţi, ca urmare nefiind exclus ca în următoarele zile valoarea prejudiciului să fie reevaluată la o sumă mai mare.

Arestare preventivă

Anchetatorii mai susţin că în 2009 şi 2010 Sulugiu şi Neamţu au făcut cam ce gândeşte orice patron sătul de taxele din România şi nu au plătit toate dările către statul român. „În perioada 2009-2010, suspecţii S.C.G., de 44 ani, din municipiul Tg. Jiu şi N.N.I., în calitate de administratori ai aceleiaşi societăţi comerciale, nu au declarat organelor fiscale impozitele şi taxele aferente şi nu au evidenţiat în contabilitate operaţiunile economice efectuate. Prin aceste modalităţi, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale (TVA, impozit pe profit, impozit pe dividende) cauzând un prejudiciu de peste 1.000.000 lei, bugetului consolidat al statului. În data de 9 noiembrie a.c., urmare a probatoriului administrat, ofiţerii de investigare a fraudelor au emis pe numele celor 5 suspecţi, ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj”, a menţionat IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Cei cinci suspecţi au fost duşi ieri la Tribunalul Gorj pentru a fi emise mandate de arestare preventivă pe numele lor, până la ora închiderii ediţiei nefiind luată o decizie. În cazul în care magistraţii au decis să emită mandat, pentru Sulugiu vestea pică aşa cum nu se poate mai prost, peste două săptămâni el urmând să îşi aniverseze ziua de naştere, sentinţa de la Târgu Jiu nefiind oricum una definitivă.

Vizualizări: 413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: