Craniu uman descoperit la Roşia de Amaradia

Descoperire şocantă făcută de un localnic la marginea comunei Roşia de Amaradia ieri după-amiază, acesta anunţând autorităţile despre faptul că tocmai văzuse un câine fugind nu cu cine ştie ce pradă în gură, ci cu un craniu uman.

Bărbatul spune că şi cu două zile înainte văzuse animalul cărând ceva la o distanţă mai mare de locul respectiv, însă nu i-a dat importanţă până ieri. „Am mers pe marginea pădurii şi am văzut câinele fugind cu ceva în gură, dar nu m-am gândit că poate fi craniu de om, am zis că e de la vreun animal. Prima dată nu l-am băgat în seamă pentru că era mai la distanţă, dar, acum, când am fost mai aproape de el, mi-am dat seama că provine de la un om. A ieşit dintr-o tufă şi a luat-o la fugă, în alegare craniul picându-i din gură”, a povestit săteanul.

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojmanu, a fost primul care a mers la faţa locului, el deplasându-se acolo împreună cu un asistent medical din localitate. Cei doi erau convinşi că fragmentul uman ar aparţine unui copil, poliţiştii având să-i contrazică însă ceva mai târziu. „Un cetăţean m-a anunţat despre faptul că ar fi văzut un animal alergând cu un craniu uman în gură. Am mers de urgenţă acolo, însoţit de un asistent medical din comună, iar după ce am ajuns am văzut şi noi bucata de os. Părea a fi a unui copil, iar ca perioadă de deces arăta ca şi când avea ceva vechime”, a menţionat edilul.

Vreo 20 de poliţişti s-au deplasat ulterior la Roşia de Amaradia pentru a stabili împrejurările în care a fost găsit craniul, dar şi pentru a căuta prin păduri eventuale alte fragmente osoase. Căutările acestora nu au dus la descoperirea altor oase, anchetatorii fiind de părere că bucata de craniu aparţine unui adult şi în nici un caz unui minor. Varianta cea mai probabil ca loc de provenienţă a craniului o reprezintă cimitirul satului, unde recent ar fi fost dezgropaţi nişte morţi pentru a face loc altora, rămăşiţele omeneşti nefiind ulterior înhumate suficient de bine. Poliţiştii spun că în zonă nu există persoane dispărute în ultimii ani şi, ca urmare, nu au motive să fie suspicioşi cu privire la provenienţa craniului.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: