A vrut să dea foc Primăriei Târgu Jiu, dar era prea beat

Supărare mare pe „un boschetar”, aşa cum se autointitulează Mircea Lăceanu, un gorjean nu prea norocos în viaţă şi care va trece iarna aceasta cu bine doar pentru că a ajuns în spatele gratiilor. Bărbatul este originar din Crasna, dar domiciliat pe la Călan, deşi la Târgu Jiu stă de ani buni. Nu are o locuinţă proprie, nişte garaje părăsite de prin zona Debarcader fiind „căminul” în care urma să îşi petreacă iarna. Autorităţile locale au luat însă decizia de a desfiinţa garajele, mai ales pe cele nefolosite, pentru a amenaja parcări publice, aşa cum s-a şi întâmplat în mai multe zone din oraş, inclusiv la Debarcader. Supărat, a decis să se răzbune pe sediul primăriei.

Pentru Mircea Lăceanu vestea nu a picat deloc bine, vineri noaptea bărbatul trăgând ceva tărie la măsea pentru a-şi face curaj să dea foc barăcii în care îşi improvizase adăpostul pentru iarnă. Era supărat şi pentru că proprietarul de drept al garajului adusese aici o căţea cu pui, iar gorjeanul nu dorea o astfel de companie. După ce pompierii au intervenit şi au stins focul înainte ca flăcările să ajungă la garajele în care se aflau maşini parcate, Lăceanu a rămas tot supărat, mai ales că frigul nu-i dădea deloc pace. Aşa a luat decizia de a se răzbuna pe sediul Primăriei Târgu Jiu.

         „Am cerut şi eu de nenumărate ori să mă bage şi pe mine la Casa IRIS (n.r. – loc public de adăpost pentru persoanele cu probleme sociale domiciliate în Târgu Jiu), dar Primăria a refuzat. M-am dus la Peco la Gară şi am luat benzină într-un bidon. Am venit aici şi am dat foc. Am turnat, dar nu a ars prea mult. Primul băţ de chibrit mi-a scăpat pe jos, de abia pe la al doilea a luat foc şi atunci a făcut explozie. Nu îmi pare rău pentru ce am făcut că dacă câinii are mâncare în ţara asta, eu ca boschetar nu am. Şi poliţiştii au insistat să mă bage şi pe mine la Casa IRIS, dar m-au lăsat să mor de foame că nu am buletin, iar câinele are adăpost. Suntem deştepţi noi românii…Nu regret că merg la închisoare, acolo măcar am un adăpost”, a spus Lăceanu.

         Focul pus de el la uşa de la intrarea principală în Primărie a fost observat imediat de către doi poliţişti care plecau în patrulare de la sediul IPJ Gorj. Aceştia şi ofiţerul de serviciu de la Primărie au intervenit cu extinctoare şi au lichidat incendiul înainte ca focul să distrugă uşa. De altfel, sâmbătă uşa a fost revopsită şi arăta chiar mai bine ca înainte, pagubele fiind estimate la circa 8 milioane de lei, pe numele suspectului fiind emis mandat de arestare preventivă.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: