Internalizarea Termoserv-urilor, blocată de birocraţie

Fuziunea unităţilor Termoserv cu complexurile energetice nu poate să fie finalizată, din cauza unei prevederi din strategia energetică, potrivit căreia acestea sunt unităţi privatizabile.

La Ministerul Economiei a fost întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care să fie modificată prevederea din strategia energetică potrivit căreia Termoserv-urile vor fi privatizate. Proiectul este plimbat de circa o lună de la un birou la altul, astfel încât hotărârea nu va putea fi adoptată nici în şedinţa de guvern de astăzi, neavând toate avizele necesare. Potrivit unor surse oficiale, în unele cazuri fuziunea a fost făcută, dar există un risc major să fie oricând contestată. Ionel Manţog, director economic al Complexului Energetic Turceni, a spus că la această societate nu a fost finalizat procesul de fuziune cu Termoserv. Acesta a precizat că adoptarea hotărârii privind modificarea strategiei energetice a fost „oarecum întârziată“, ceea ce a creat un blocaj. „Din păcate, orcine ar fi interesat ar putea să conteste fuziunea, dacă nu este adoptată această hotărâre de guvern“, a spus Manţog. Întrebat cine ar avea interesul să conteste fuziunea, Manţog a răspuns că exact aceia care erau interesaţi ca Termoserv-urile să fie privatizate.

Un interes privind privatizarea Termoserv-urilor îl aveau cu ceva ani în urmă chiar sindicaliştii din energie, mai exact liderii lor, care elaboraseră statutul pentru înfiinţarea Asociaţiei Gama, ce urma să cumpere societăţile respective. Schimbarea guvernării liberale, care dăduse liber la privatizarea Termoserv, i-a făcut pe liderii de sindicat să renunţe la proiectul Gama.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: