Internetul, restricţionat la APIA de frica angajaţilor cu fantezii sexuale

Angajaţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Gorj au interzis să acceseze Facebook, după ce unul dintre colegii lor a ajuns şi în comisia de disciplină pentru că-şi căuta iubit pe acest site.

Gheorghe Gîrjoabă a ajuns în atenţia comisiei de disciplină după ce controlul efectuat de reprezentanţii APIA Bucureşti a confirmat faptul că acesta folosea adresa de email a instituţiei pentru a primi mesaje de la gay. Gheorghe Gîrjoabă infirmă acuzaţiile aduse şi ameninţă cu darea în judecată a conducerii APIA Gorj pe care o suspectează de faptul că i-a înscenat totul.

APIA Gorj a ajuns de râsul curcilor după ce o echipă de IT –işti de la Bucureşti au venit să controleze calculatoarele angajaţilor de site-uri ce promovau tot soiul de idei sexuale.

În urma acestui incident, salariaţii APIA Gorj au dat declaraţii prin care şi-au luat angajamentul că nu vor mai folosi internetul decât în interes de serviciu. De asemenea, site-ul facebook a fost restricţionat. “Am semnat pentru faptul că nu vom mai folosi internetul decât în interesul serviciului, iar în urma acestui incident facebook-ul ne-a fost tăiat”, a precizat Mirela Şerbu.   

Facebook-ul l-a băgat în Comisia de Disciplină

Accesarea site-urilor destinate bărbaţilor interesaţi de relaţii cu persoanele de acelaşi sex de către Gheorghe Gîrjoabă, consilier asistent în cadrul Compartimentului economic, a fost confirmată de reprezentanţii APIA Bucureşti. În urma analizării raportului de activitate al acestuia, în zilele de 16,17 şi 18, comisia centrală a depistat că între orele 7,37 şi 15,47 Gîrjoabă accesa site-uri precum: www.gayfriends.ro; www.linkedin.com; www.facebook.com; www.noi2.ro; www.combinaţii.ro, utilizând pentru configurarea acestora adresa de email a instituţiei. De asemenea, angajatul APIA Gorj viziona frecvent filme pentru adulţi. “Din nota de constatare reiese că domnul Gîrjoabă Gheorghe a folosit calculatorul în alt scop decât cel de serviciu şi a desfăşurat alte activităţi ce nu se regăsesc în fişa postului. Conducerea APIA Gorj a sesizat, vineri, Comisia de disciplină din cadrul instituţiei şi urmează ca în maxim două luni să ni se comunice sancţiunile ce i se vor aplica”, a declarat Mirela Şerbu, purtătorul de cuvânt al APIA Gorj.

Gîrjoabă acuză conducerea de înscenări

Gheorghe Gîrjoabă infirmă acuzaţiile aduse chiar dacă ancheta reprezentanţilor APIA Bucureşti a confirmat care erau activităţile sale în timpul programului de lucru. “Nu ştiu cine a intrat pe calculatorul meu. Am recunoscut doar că am accesat de câteva ori facebook-ul. Toate acestea sunt înscenări. În timpul concediului meu de odihnă, laptopul mi-a fost luat de conducerea instituţiei şi putea fi folosit de către oricine deoarece era neparolat. Voi acţiona în instanţă persoanele care mi-au înscenat totul. Sper ca justiţia să-mi demonstreze nevinovăţia”, a declarat Gheorghe Gîrjoabă.

Directoarea APIA Gorj, Delia Mercioiu, spune că n-are nici un amestec în toată povestea, Gîrjoabă fiind singurul vinovat. “Nimeni nu i-a înscenat absolut nimic. Dumnealui era singur în birou cu calculatorul în faţă şi putea face orice. Acesta a greşit şi trebuie să răspundă pentru faptele lui. Statutul nostru nu ne permite să intrăm pe astfel de site-uri. Când nu ai de lucru trebuie să-ţi faci”, a declarat Delia Mercioiu, directorul APIA Gorj. 

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: