Internetul sau cum adevărurile greu de suportat se transformă în ură

Internetul a creat polarizarea. Și ura. Acesta este efectul negativ al internetului, unul dintre ele, să zicem. Dar cum s-a ajuns acolo? Păi, s-a ajuns printr-un alt efect, unul transformat în cauză, și de data asta extrem de pozitiv: informarea rapidă, corectă și cu volum foarte mare. Acum știm mult și putem verifica repede dacă știm bine sau nu. Știm ce se întâmplă, iar share-urile ne fac să aflăm totul repede, eventual chiar în momentul în care se petrece. Bulgării virtuali deveniți „virale” ne fac să ni se urce sângele la cap. Pentru că descoperim pe zi ce trece că unele adevăruri sunt extrem de greu de suportat. Și că e foarte greu să nu urăști, în ziua acestor adevăruri.

E foarte greu să nu urăști PSD-ul când zilnic afli de pe internet ce face PSD-ul. De pildă, fără internet nu am fi aflat nici că Florin Iordache e un sculer-matrițer semi-analfabet pe care PSD-ul l-a pus Ministrul Justiției pentru că ei n-aveau curaj să fure cu atâta tupeu. Cam cum ai pune un cerșetor să facă ceva ilegal pentru tine, știți? Fără internet n-am fi ieșit nici în stradă din cauza asta. Și fără internet n-am fi aflat nici că, după debarcarea de ochii lumii din minister, domnului „Altă Întrebare” i s-a oferit o nouă funcție călduță și importantă: cea de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Adică un spor de 2000 de lei la salariu, asta ca să vorbim doar despre cea mai puțin importantă chestie.

Mai vreți? Că mai am. Hoțul infect de Iordache a ajuns în această funcție după o rocadă survenită în urma promovării unui alt mare jeg pesedist: Rovana Plumb. Rovana Plumb, Dumnezeule mare, a ajuns MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE. Scriu asta cu majuscule pentru că nu-mi vine să cred că o hoață sinistră care-i cumpără fiului mașină de 250.000 de euro, deși în declarația de avere din anul respectiv se jura că avea în conturi doar 4000 de euro, cu 246.000 mai puțini, adică, decât suma necesară cumpărării respectivei mașini. Și, dacă nu mă credeți că atâta costă, căutați „Mercedes S Coupe 65 AMG” și apoi gândiți-vă de ce dracului ar avea nevoie cineva de așa ceva, mai ales când se presupune c-ar trebui să se lupte pentru bunăstarea poporului, nu pentru cea personală, și mai ales din calitatea de membru într-un partid de stânga, adică de oameni apropiați (ca avere cel puțin) de plebe. Și mai vreți o nesimțire mare? Doamna Rovana Plumb avea, ultima oară când a verificat cineva, toate mașinile înmatriculate pe Bulgaria. Asta ca să fenteze o taxă de mediu introdusă de cine credeți?! Hai, încercați să ghiciți, vă provoc!  Și apoi încercați și să n-o urâți pe vaca aia cu cabină de Rovana.

Vizualizări: 300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: