Intervenţie SMURD pentru un bebeluş

Un bebeluş adus pe lume la începutul acestei săptămâni de o mămică din Bengeşti Ciocadia a fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală. Fetiţa a avut o greutate mică la naştere, doar 1500 de grame, iar cadrele medicale de aici au considerat că este mai bine ca medicii de la o clinică universitară din Bucureşti să-i urmărească evoluţia.

Elicopterul SMURD a preluat bebelușul de pe heliportul de pe Insulița din Târgu Jiu. Fetița a prezentat o greutate mică la naștere, drept pentru care medicii din Târgu Jiu au decis să o transfere la o clinică din Capitală. "S-a solicitat de către Urgențe un elicopter SMURD pentru a aduce un nou-născut la București. Este vorba de un bebeluș care s-a născut luni cu o greutate de 1,5 kg și, datorită acestei greutăți și a stării în care este, va trebui trimis la București într-o clinică universitară. Nu este într-o stare critică", a declarat Gheorghe Stanciu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu.

În ultima vreme astfel de cazuri au fost tot mai frecvente în Gorj. O mămică din Tismana a adus pe lume un băiețel de 1200 grame în urmă cu circa o lună. Acum micuțul cântărește circa 2000 de grame. Mama nu a fost la medic în perioada sarcinii și, mai mult decât atât, a născut acasă. Un elicopterul SMURD a preluat şi un bebeluş din Spitalul Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: