Întrecere între biciclişti la Rânca

Zeci de iubitori ai ciclismului montan sunt aşteptaţi, duminică, la Rânca pentru a-şi dovedi abilităţile în cadrul maratonului „TransAlpin Bike Marathon” care se va desfăşura, duminică, la Rânca. Startul competiţiei va avea loc la 1600m altitudine, iar traseele vor străbate pădurile de brazi pe coborârea spre Baia de Fier şi vor urma cursul râului Galben. Apoi vor urma căţărări provocatoare ce vor ajunge pe creastă la altitudini de peste 2100 m.

Cea de-a treia ediţie a maratonului de mountain bike „TransAlpin Bike Marathon“ se va desfăşura duminică la Rânca. Startul concursului se va da altitudinea de 1.600 m. La TransAlpin Bike Marathon 2013 se va putea participa pe unul din cele trei trasee existente. Unul lung şi mai dificil, unul scurt şi mai uşor şi unul foarte scurt, gândit special pentru părinţii care vor să participe alături de copiii lor.

Toate cele trei trasee pornesc din acelaşi loc, mai exact Cabana Teleski. Tura lungă şi tura scurtă, cu lungimi de 51, respectiv 35 km, împart acelaşi traseu pentru aproximativ 25 km. De aici, cei înscrişi la tura scurtă vor continua în urcare susţinută până la finiş, în timp ce bicicliştii care s-au înscris la tura lungă vor mai avea în jur de 30 de kilometri până la final. Avantajul celor de la tura lungă este că vor urca până la cea mai mare altitudine a traseului şi vor beneficia de cele mai spectaculoase privelişti. Coborârea, care aduce concurenţii cu 1.000 m mai jos faţă de start, se apropie de intrarea în Peştera Muierilor. De la despărţirea traseelor lung şi scurt, cei înscrişi la tura lungă vor începe şi ei urcarea spre creasta Munţilor Parâng, pe care o vor atinge în jurul kilometrului 30, când se intră în gol alpin. De aici mai sunt aproximativ 10 km până se atinge recordul de altitudine al concursului, 2.171 m, iar apoi drumul de creastă va însoţi bicicliştii preţ de încă aproximativ 5 km, până când aceştia se vor întâlni cu DN 67C, Transalpina, cea mai înaltă şosea asfaltată din România.

TRASEU COPII

Traseul copiilor are o lungime de aproximativ 11 km şi în jur de 280 m diferenţă de nivel. Pleacă tot de la Cabana Teleski şi se desfăşoară pe un traseu de tip dus-întors. Traseul are şi urcări şi coborâri gândite în aşa fel încât copiii să se poată bucura de efortul depus şi de faptul că sunt cu bicicleta la munte.  

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: