Investiţia în reţeaua de apă, reluată la Bumbeşti Piţic

Primăria Bumbeşti Piţic a reluat lucrările pentru introducerea reţelei de alimentare cu apă, după ce acestea au fost sistate pe perioada de iarnă. Imediat ce vremea va permite, vor fi reluate şi lucrările de reabilitare a drumului de la Cârligei, precum şi a celui care face legătura între Novaci şi Prigoria. Autorităţile locale speră să obţină finanţare şi pentru introducerea reţelei de canalizare, în acest sens fiind depus un proiect pentru accesare de fonduri europene. Bani europeni se aşteaptă şi pentru reabilitarea a patru drumuri comunale, autorităţile primind deja vizita în teren a comisiei de la AFIR Craiova.

Lucrările la reţeaua de alimentare cu apă au început în toamna anului trecut şi s-au reluat la începutul acestei luni. Reţeaua va fi introdusă pe aproximativ 18,5 kilometri. Iniţial, valoarea investiţiei a fost de 7 milioane de lei, însă licitaţia a fost câştigată de firma Euro Audit din Târgovişte la preţul de 4,4 milioane de lei. „Lucrările la reţeaua de alimentare cu apă au început în toamnă, s-au întrerupt pe perioada de iarnă şi s-au reluat începând cu data de 1 martie. Deja pe anumite porţiuni s-a introdus conducta. Aşteptăm ca vremea să se îndrepte pentru a relua şi celelalte investiţii aflate în curs de execuţie, dar sistate pe perioada de iarnă. Este vorba despre reabilitarea drumului de la Cârligei şi a drumului care face legătura între Novaci şi Prigoria. Sunt lucrări efectuate în proporţie de 35%, pe care speram să le continuăm începând cu data de 15 martie, dar vremea ploioasă nu ne-a permis să le reluăm”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.
Autorităţile locale speră să obţină finanţare şi pentru introducerea reţelei de canalizare. „Avem deja depus un proiect pentru accesare de fonduri europene. Investiţia are o valoare de 6,5 milioane de euro şi presupune canalizare pentru toată comuna, pe 25 de kilometri, şi 2 staţii de epurare. Sperăm să obţinem finanţare şi să începem lucrările în această vară”, a precizat primarul Nioaţă.
PROIECT
La începutul acestui an, Primăria Bumbeşti Piţic a depus un proiect pentru accesare de fonduri europene în vederea asfaltării a patru drumuri din comună. „Am primit vizita în teren din partea AFIR Craiova pentru proiectul care vizează asfaltarea a patru drumuri comunale, în total 6,5 kilometri. Proiectul a fost depus pe Măsura 7.2, pentru fonduri de un milion de euro. Aşteptăm să fim chemaţi să semnăm cererea de finanţare”, a declarat Michy Nioaţă.

Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: