Investiţia Mitropoliei la Cărbuneşti, dată uitării

Mitropolia Olteniei a sistat proiectul de înfiinţare a unei fabrici de prelucrare a lemnului la Târgu Cărbuneşti pentru că nu a reuşit să atragă fonduri pentru construcţia ei. Mitropolia îşi plăteşte în continuare impozitul pe cele două hectare cumpărate de la primărie, suprafaţa pe care urma să fie construită fabrica. Aproape 100 de milioane de lei intră în bugetul local.

Fabrica urma să fie realizată cu fonduri europene, circa 8 milioane de euro. Conform spuselor primarului din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, deocamdată nu se mai aude nimic despre această investiţie. „Au avut nişte probleme la accesarea de fonduri europene. Eu le-am dat două hectare de teren, pe care l-am vândut lor cu circa 200 de milioane, am obţinut hotărâre de consiliu local în acest sens. Noi ne-am fi dorit să se facă acest mini holding pentru că aveau potenţial, deţin peste 1000 de hectare de pădure în partea de nord a judeţului, de la Tismana la Polovragi. Asta este, au întâmpinat probleme”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti. „Eu am încredere în Înalt Preasfinţia sa că nu se lasă doborât şi că se va ţine de cuvânt”, a precizat Mihai Mazilu.

Conform studiului de fezabilitate întocmit pentru înfiinţarea fabricii, în jur de 150 de persoane din zonă urmau să fie angajate la prelucrarea lemnului.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: