Investiţie de 2 milioane de euro la Târgu Jiu, bazin de înot acoperit

Târgu Jiul nu mai are un Ştrand Municipal de mai bine de zece ani, fostul bazin de înot care aparţinea Ministerului Tineretului şi Sportului şi era administrat de CS Pandurii Târgu Jiu fiind închis. Clubul Pandurii nu a putut asigura standardele necesare pentru funcţionare, din cauza lipsei de fonduri, şi a cedat ştrandul către Primăria Târgu Jiu.

Bazinul care este situat în spatele Stadionului Municipal a fost preluat de Primăria Târgu Jiu încă din 2017 pentru a putea fi reabilitat. Ştrandul Municipal, cum era cunoscut înainte de a fi închis, se afla în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin clubul sportiv Pandurii Târgu Jiu. De la începerea lucrărilor la Stadionul Municipal s-a vorbit de includerea ştrandului într-un program de modernizare, dar acesta a fost folosit la depozitarea de materiale pe perioada lucrărilor de la stadion. Acum bazinul este în paragină, fiind greu de modernizat.

Primăria Târgu Jiu va încerca să modernizeze bazinul de înot, iar primarul Marcel Romanescu a declarat recent că, în acest an, Compania Națională de Investiții ar putea finanța realizarea unui bazin acoperit de înot pe amplasamentul fostul ștrand de lângă stadion. Deşi există un proiect depus de doi ani, CNI şi-a îndreptat atenţia către stadioanele care vor găzdui meciuri din cadrul Euro 2020. „Este depus proiectul pentru ştrandul de la Târgu Jiu, este un proiect pentru Compania Naţională de Investiţii. Am avut discuţii anterior, şi o să mai merg şi luni la Ministerul Dezvoltării, la CNI, pentru a discuta despre acest bazin. Documentaţia este depusă de doi ani. Anul trecut, în urma discuţiilor pe care le-am avut la CNI, mi s-a spus că au fost alocate mai mult fonduri spre realizarea stadioanelor în vederea Campionatului European de fotbal din 2020. În acest an, am văzut lista în sinteză, Târgu Jiul ar trebui să aibă finanţarea asigurată pentru un astfel de proiect”, a precizat primarul care luni va discuta din nou cu reprezentanţii CNI.

Edilul consideră că, dacă nu apar alte probleme, bazinul ar trebui finanţat din acest an, fiind vorba de un bazin sportiv didactic: „Sunt sumele alocate pentru bazine sportive didactice, nu ne permitem şi nu cred că ne vor acorda un alt tip de bazin. Sunt două tipuri de bazine, acelea pentru Centrele Naţionale Sportive, foarte mari, cum au Oradea, Cluj şi în general localităţile foarte mari, şi aceste bazine sportive didactice care pot fi folosite pentru activităţile în bazin, dar nu pentru competiţii naţionale sau internaţionale. Noi pe această direcţie am mers, pentru că, după discuţiile pe care le-am purtat cu cei de la CNI, ar fi mult mai fezabile pentru Municipiul Târgu Jiu”.

Bazinul de înot va fi unul acoperit,  iar investiţia a fost evaluată la două milioane de euro. Ștrandul vechi avea o suprafață de 1.524 metri pătrați și un teren aferent de 6.750 m.p.

Vizualizări: 2,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: