Târgu Jiul are un proiect unic în România, 16 baze sportive noi

Municipalitatea va inaugura în curând cele 16 baze sportive construite la Târgu Jiu în incinta unor unităţi de învăţământ din localitate. Primarul Marcel Romanescu a declarat că o astfel de investiţie este unică în oraşele din România şi că se va realiza şi un film de prezentare a acestora.

Termenul pentru inaugurare era finalul lunii aprilie, cele mai multe baze sportive fiind finalizate încă din martie, după cum preciza atunci primarul Marcel Romanescu. Este vorba de terenuri de handbal, fotbal şi de baschet, unele dotate cu instalaţii de nocturnă, realizate pe terenurile din incinta unor unităţi şcolare locale. „Din momentul de faţă cred că suntem cel mai dotat oraş din şi vreau să spun că am primit felicitări şi de la Liga Profesionistă şi de la Federaţia Română de Fotbal pentru că acel proiect cu 16 baze sportive noi din Târgu Jiu. Acest proiect nu are echivalent în nici un alt oraş din ţară”, a precizat primarul municipiului despre acest proiect  care va fi inaugurat în curând: „E adevărat sunt în curtea şcolilor şi liceelor, acolo unde am putut să le realizăm, dar sunt 16 baze sportive care ne permit oricând în acest moment, cel puţin pentru jocurile de handbal, baschet, volei sau de fotbal pe teren redus, să putem organiza orice gen de competiţie. În perioada imediat următoare, eu cred că într-o săptămână vor fi finalizate toate şi o să le şi prezint să vadă toată lumea cam la ce nivel sunt realizate”.

Marcel Romanescu a explicat că s-au cheltuit mai mulţi bani pentru că aceste terenuri sunt la standarde moderne dar vor avea şi o garanţie de zece ani pentru orice deteriorare: „Costurile au fost puţin mai ridicate decât costurile anterioare, însă am cerut calitate şi, mai mult decât atât, am cerut o garanţie pe următorii zece ani. Orice deteriorare la cele 16 baze sportive din Târgu Jiu va fi suportată de către constructor. Inclusiv constructorul se mândreşte cu ceea ce a făcut la Târgu Jiu şi mi-a spus că în perioada imediat următoare va filma cu o dronă toate terenurile din Târgu Jiu şi le va folosi şi pentru promovarea societăţii şi pentru ceea ce a făcut aici la Târgu Jiu, fiind cel mai mare proiect pe care l-a realizat în România. Etse o experienţă utilă şi pentru activitatea pe care o va desfăşura dar şi pentru noi ca oraş, fiind un filmuleţ realizat profesionist pentru a putea să îl prezentăm şi cetăţenilor din Municipiul Târgu Jiu să vadă că avem baze sportive”.

Noile baze sportive vor putea fi folosite şi în perioada vacanţei de către elevi şi tineri şi ceea ce este o noutate, vor putea fi folosite inclusiv seara  pentru că sunt dotate cu nocturnă. ACeste baye sportive ;unt amplasate la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”,  Liceul de Muzică și Arte Plastice “Constantin Brăiloiu”, Școala Gimnazială “Pompiliu Marcea”, Liceul cu Program Sportiv și Liceul Teologic “Sfântul Nicodim”.

Vizualizări: 2,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: