Vineri aflăm dacă Târgu Jiu are stadion omologabil

Inspecţia reprezentanţilor LPF şi FRF şi ai clubului FCSB pe şantierul stadionului din Târgu Jiu a fost amânată pentru vineri, când primarul Marcel Romanescu îi aşteaptă la Târgu Jiu pentru a stabili ce lucrări vor mai trebui efectuate în vederea omologării bazei sportive pentru meciuri interne şi internaţionale.

Reprezentanţii instituţiilor abilitate să îşi dea avizul pentru desfăşurarea unor meciuri de fotbal pe stadionul din Târgu Jiu au fost convocaţi vineri să se întâlnească cu cei ai clubului FCSB, ai Primăriei Târgu Jiu, FRF şi LPF în vederea unei preomologări a stadionului.

În general termenul de preomologare nu e folosit de responsabilii FRF care se ocupă de omologarea stadioanelor, şi cu atât mai puţin de cei de la UEFA care vin să inspecteze un stadion după ce, în prealabil, s-au asigurat din documentele FRF că acesta întruneşte toate condiţiile necesare, aceştia solicitând chiar anticipat documentaţia stadionului.

Primarul Marcel Romanescu a explicat de ce se doreşte inspectarea stadionului acum, când lucrările nu sunt finalizate, precizând că se doreşte ca Primăria să nu aibă probleme când va solicita omologarea stadionului: „Urmează acum ca reprezentanţii FRF, LPF, ai clubului FCSB şi ai instituţiilor abilitate din Târgu Jiu să ne întâlnim să discutăm despre omologarea acestui stadion în vederea folsirii lui în competiţii internaţionale. Vom fi la stadion cu toţii şi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru ca, atunci când se va discuta de omologarea oficială să nu mai avem probleme. Imediat după preluarea stadionului noi trebuie să depunem documentele, ca autoritate locală, pentru a solicita omologarea stadionului. Am luat acest termen pentru ca situaţiile care trebuie remediate să le rezolvăm într-o perioadă de 30 de zile. Pentru că atunci când vom face omologarea oficial lucrurile să decurgă foarte uşor”.

Deşi trebuia să aibă loc miercuri, 8 mai, preomologarea sau vizita oficialilor la stadion s-a amânat pentru vineri deoarece reprezentantul FRF responsabil cu omologarea nu a putut fi prezent la Târgu Jiu.

Primarul nu garantează că FCSB va juca totuşi la Târgu Jiu şi afirmă că nu s-a perfectat încă nimic în acest sens: „Nu este bătut nimic în cuie, când discutăm de o echipă de fotbal ne putem aştepta la orice, dar noi ne-am luat un angajament pe care, în proporţie de 99%, îl vom respecta. Ne-am angajat că putem să punem la dispoziţie această bază pentru competiţiile care se vor desfăşura, interne sau internaţionale, dar trebuie ca şi ceilalţi să îşi respecte angajamentul. Pe de o parte CNI să finalizeze această lucrare până la finalul lunii mai şi clubul FCSB să păstreze în continuare arena din Târgu Jiu ca fiind locaţia în care se vor desfăşura meciurile din preliminariile competiţiilor europene”.

Președintele FCSB, Valeriu Argăseală, a fost în urmă cu două săptămâni la Târgu Jiu, pentru a discuta cu primarul Marcel Romanescu. Cei de la FCSB vor să joace meciurile din preliminariile cupelor europene la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: