Solicită opt milioane de euro pentru rezilierea contractului cu Primăria

Disputa pe tema contractului de comodat pe care Pandurii Târgu Jiu l-a semnat cu Primăria Târgu Jiu în vederea folosirii Stadionului Municipal din Târgu Jiu continuă. Fostul preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu, acum aflat în postura de principal creditor al clubului, susţine că Primăria va plăti despăgubiri clubului Pandurii dacă va rezilia contractul.

Contractul la care se face referire nu include numai terenul de joc din incinta stadionului, ci şi tribunele, vestiarele, terenurile de antrenament şi Centrul de Copii şi Juniori.

Atunci când s-a semnat contractul, clubul preluase de la primărie un stadion aflat aproape de ruină, pe care l-a renovat şi modernizat, a montat tribune supraînălţate, a renovat complet vestiarele şi sălile anexe, sala de şedinţe, vestiarele arbitrilor, zona de refacere după efort şi, cel mai important, a refăcut complet terenul de joc care acum se prezintă într-o stare foarte bună.

Terenul a fost construit de la zero, cu drenaj, instalaţie de irigare asistată de calculator şi instalaţie de încălzire, de către clubul Pandurii care a investit foarte mulţi bani în toate aceste lucrări. Numai terenul sintetic şi clădirea Centrului de Copii au costat câteva milioane de euro, acestea urmând să revină primăriei după expirarea termenului din contract, la fel ca şi lucrările realizate de club în vechiul stadion.

În contract este prevăzut faptul că de toate aceste lucrări va beneficia proprietarul, la finalul contractului de comodat, adică Primăria Târgu Jiu, care trebuia să respecte anumite condiţii. Deja s-au făcut publice de mai mult timp acele condiţii pe care Primăria nu le-a respectat, poate şi pentru că la club conducerea s-a schimbat des în ultimii ani  şi nimeni nu a mai urmărit punerea în aplicare a prevederilor contractului.

Recent, primarul Marcel Romanescu a vorbit despre o posibilă reziliere a contractului, dar nu a precizat cine va plăti banii investiţi de clubul Pandurii în stadion, clădiri şi terenuri. Principalul creditor al clubului Pandurii, Marin Condescu, singurul care a mai urmărit să facă dreptate clubului în litigiile cu membrii asociaţi,  afirmă că Primăria va trebui să plătească opt  milioane de euro, dacă primarul va duce  la îndeplinire amenințarea de a rezilia contractul de comodat: „Mă bucur că primarul vorbeşte despre Pandurii, mă bucur că începe să îşi aducă aminte de promisiunile electorale, mai ales că se apropie un nou ciclu electoral, dar nu ne-am întâlnit să discutăm absolut nimic şi nu a făcut nici un fel de propunere referitoare la contractul de comodat. Oricare din variante e bună pentru Pandurii, e bine şi dacă s-a hotărât să înceteze contractul de comodat, asta înseamnă că e pregătit să dea la Pandurii vreo opt milioane de euro, bani care ne-ar ajuta şi să ieşim din insolvenţă, dar şi să construim o nouă bază sportivă”.

Dacă banii investiţi de clubul Pandurii în lucrările şi construcţiile din baza sportivă ar reveni clubului, echipa ar putea scăpa de greutăţile financiare actuale.

Investiţiile au fost obligatorii pentru Liga I şi Cupe Europene

Marin Condescu a mai precizat că suma reprezintă contravaloarea tuturor investițiilor făcute de clubul de fotbal, în baza sportivă de la Târgu Jiu, în perioada  2005-2013, după accederea echipei în prima ligă.

Investiţiile s-au făcut cu acordul membrilor asociaţi, pentru că stadionul nu îndeplinea condiţiile pentru a găzdui meciuri de primă ligă, iar aducerea acestuia la standarde era cerută an de an prin manualul de licenţiere. „Este vorba de toate investiţiile pe care clubul Pandurii le-a făcut la stadion din 2005, de când a intrat în prima ligă şi până în 2013. Noi am făcut o adresă către Primărie cu toate documentele respective, care au fost investiţiile, care au fost costurile, i-am trimis inclusiv contractele cu firmele care au realizat investiţiile, fiindcă ni le-a cerut. Sunt încă bunuri ale clubului care au rămas în continuare în custodia proprietarului, Primăria Târgu Jiu”, a mai precizat Marin Condescu, care a recunoscut că există un dialog instituţional între club şi primărie la nivel de documente.  

O mare parte din investiţii s-a realizat în sezonul  2012 - 2013, când Pandurii a devenit vicecampioană a României şi s-a calificat pentru prima dată în cupele europene. UEFA avea şi atunci reguli stricte de omologare a stadioanelor pe care se disputau meciuri, chiar şi în preliminariile competiţiei.

Pandurii nu a putut juca decât un singur meci din preliminarii la Târgu Jiu, cel cu Levadia Tallinn.

Vizualizări: 1,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: