Investiție de 36 de milioane de euro, ratată de primarul Mazilu

Primăria Târgu Cărbunești este din nou luată în vizor de Instituția Prefectului după ce Consiliul local a dat o hotărâre de concesionare a 52 de hectare de islaz unui investitor străin. Primarul Mihai Mazilu spune că terenul urma să fie folosit în vederea instalării unor panouri solare însă potrivit legii, primăria nu poate concesiona un teren de acest gen fără a-l scoate din circuitul agricol. Investitorul german, prezent ieri la Târgu Cărbunești, a lăsat de înțeles că nu va vrea să plătească el scoaterea terenului din circuitul agricol.

Primăria Târgu Cărbunești este pe cale de a pierde o investiție de zeci de milioane de euro. În urmă cu câteva luni, Consiliul Local a luat o hotărâre de concesionare a 52 de hectare de islaz unui investitor german în vederea inițierii unei afaceri cu panouri solare. Acum Instituția Prefectului vrea să ceară revocarea hotărârii pentru că terenul respectiv nu a fost scos din circuitul agricol, lucru impus de lege. ”Este vorba de 52 de hectare de teren în satul Ștefănești pe care primăria vrea să le concesioneze. Pentru asta trebuie scoase mai întâi din circuitul agricol pentru că se consideră pășune. Primăria refuză acest lucru pentru că este o formalitate destul de costisitoare”, a declarat Liviu Diaconescu, șef serviciu legalitate acte din cadrul Instituției Prefectului.

Mazilu: ”Câteodată mi-e rușine că sunt român”

Investitorul german a fost prezent ieri la Târgu Cărbunești pentru a mai purta discuții legate de concesionare însă nu s-a ajuns la un acord întrucât și el refuză să plătească scoaterea terenului din circuitul agricol. ”Este o investiție de 36 de milioane de euro, bani privați. Asta e legea, trebuie scos din circuitul agricol fapt care costă încă 13 sau 14 miliarde, vă dați seama că îi taie elanul oricărui afacerist. S-ar putea să se răzgândească din ce am văzut eu la întâlnire. Nu e normal să vină un investitor care aduce atâția bani în țară, creează locuri de muncă, plătește impozite la noi la primărie, dezvoltă un oraș și de fapt nu pot să-l ajut în niciun fel. Terenul va rămâne ca până acum, un islaz pe care pasc câteva vaci în loc să fie valorificat. Vă spun sincer, câteodată mi-e rușine că sunt român”, a declarat primarul Mihai Mazilu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: