Două școli din Motru aplică "scenariul roșu"

Caz incredibil la Motru, în județul Gorj. Două unități de învățământ încep anul școlar în scenariul roșu, dar nu pentru că ar fi prea multe cazuri de Covid în localitate, ci pentru că sunt lucrări nefinalizate.

"Două școli din Motru vor începe după scenariul roșu, deoarece au lucrări nefinalizate în școală. În momentul când se vor finaliza aceste lucrări, se va reveni la scenariul 2 sau 1, depinde de situația de la momentul respectiv", a transmis Dana Constantinescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Elevii din Motru nu au primit tablete pentru învățământul online nici de la primărie, nici de la guvern. Primarul Jianu explica zilele trecute că a achiziționat pentru toate școlile table inteligente, dar nu a mai luat tablete, aflând că dă guvernul.

Guvernul va cumpăra doar 70-80.000 de tablete, din cele 250.000 promise elevilor pentru noul an școlar, a anunțat premierul Ludovic Orban. Din păcate, acestea nu vor ajunge din școli înainte de finalul lunii octombrie, astfel că până atunci se descurcă fiecare cum poate.

Scenariul roșu înseamnă că elevii nu merg la școală, ci învață online. Guvernul a lăsat la latitudinea autorităților locale să stabilească dacă și cum începe școala. Și la Târgu Jiu, mai multe școli aplică scenariul galben - cu predare parțial la școală, parțial online, deși localitate este în zona verde din punct de vedere al cazurilor de infectare cu coronavirus.

Vizualizări: 3,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: