Ambulatoriul din Târgu-Cărbunești, modernizat. Când ar putea începe lucrările!

În primăvara anului viitor, autoritățile din Târgu-Cărbunești speră să înceapă lucrările de extindere și modernizare a ambulatoriului unității medicale. Deși vorbim de un contract pe fonduri europene, în valoare de două milioane de euro, semnat în urmă cu aproape un an, nici până acum nu au început lucrările. Pandemia, dar și birocrația au făcut ca toate demersurile să se desfășoare tot mai greu.

Pentru modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului din Târgu-Cărbunești, autoritățile au reușit să atragă două milioane de euro, bani europeni. Contractul a fost semnat în toamna anului trecut, dar nici până în prezent nu au început lucrările.

Primarul din Târgu-Cărbunești a explicat că numai licitația s-a întins pe aproape cinci luni de zile. În plus, lucrările sunt ținute în loc și din cauza pandemiei care a transformat spitalul din oraș în primul spital suport pentru Covid 19 și tratează exclusiv pacienții infectați cu noul virus.

“Pentru ambulatoriu, sunt două milioane de euro, la ADR Sud Vest Oltenia, contract semnat anul trecut. Am ținut licitația care a durat cinci luni pentru că fiecare hârtie trebuie trimisă, avizată. Fiind și această perioadă de pandemie, totul s-a desfășurat electronic și atunci totul a durat foarte mult. Pe 27 iulie, am semnat contractul de proiectare și execuție. Am primit documentația pentru a obține avize de la diverse instituții și sper ca în primăvară să înceapă efectiv lucrările la extinderea, dotarea și modernizarea ambulatoriului spitalului”, a anunțat primarul Dănuț Birău, la Accent TV.

Vizualizări: 464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: