Spor de fidelitate, recăpătat în instanță

Angajați ai Serviciului Județean Anticorupție Gorj au dat statul în judecată pentru obținerea sporului de fidelitate. Printre reclamanți se află și soția adjunctului IPJ Gorj, Daniel Fețanu.

La un an de la înregistrarea dosarului în instanță, cei patru salariați au obținut banii ceruți. Tribunalul Gorj le-a admis miercuri, 9 septembrie, acțiunea.

„Admite, în parte, acţiunea aşa cum a fost precizată. Obligă pârâta (Direcția Generală Anticorupție – n.r.) la calcularea pentru reclamanţi a sporului de fidelitate prevăzut de legislaţia în vigoare până la 31 dec. 2009, corespunzătoare vechimii în muncă împlinite pentru perioada 16.01.2016-30.01.2017. Obligă pârâta să calculeze şi să plătească reclamanţilor diferenţa de drepturi salariale cuvenite corespunzător sporului de fidelitate neacordat în totalitate pentru perioada 16.01.2016-30.01.2017, actualizate cu coeficientul de inflaţie de la data scadenţei până la data plăţii şi a dobânzii legale calculate de la data introducerii acţiunii şi până la plata efectivă. Respinge ca rămasă fără obiect acţiunea pentru perioada începând cu data de 30 ian. 2017. Respinge cererea pentru plata cheltuielilor. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, a decis instanța.

Sporul de fidelitate, care se acordă în funcție de vechimea în MAI, este de până la 20% din salariul de bază. 

Vizualizări: 1,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: