Investiţie pentru pieţarii din Piaţa Centrală

O firmă din Craiova va reface învelitoarea Pieței Centrale din Târgu Jiu. Societatea Izotech a câștigat licitația, oferind un preț de 212,384 lei. Autoritatea contractantă este SC Edilitara Public SA din municipiu. Sectorul agroalimentar funcționează într-o incintă cu o suprafață de 1300 mp. Vânzarea produselor se face într-un spațiu deschis și acoperit în totalitate.

Primăria municipiului Târgu Jiu va repara acoperișul Pieței Centrale. Reabilitarea învelitorii existente prin înlocuirea celei deteriorate cu una nouă care să asigure protecția produselor agroalimentare a comercianților și a cumpărătorilor de pe platoul central al Pieței Centrale a municipiului Târgu Jiu se va realiza în urma solicitărilor numeroase venite din partea comercianților. Pe timp ploios, prin învelitoarea existentă a platoului central deschis și acoperit se infiltrează apa, fapt ce intervine asupra bunei  desfășurări a activității comerciale a vânzătorilor de produse agroalimentare. ”Acest fenomen se datorează faptului că agenții atmosferici, în special căldura excesivă din timpul verii, dilatarea ca și fenomenul de îngheț-dezgheț din timpul iernii au deteriorat învelitoarea în special în zonele de îmbinare a plăcilor din policarbonat”, reiese din memoriul tehnic întocmit.  În acest sens s-a realizat o licitație, în urma căreia a fost desemnată câștigătoare firma Izotech SRL din Craiova. S-au primit șapte oferte, însă prețul oferit de firma din județul Dolj, de 212,384 lei a fost acceptată.

GARANŢIE

De asemenea, reprezentanții Primăriei Târgu Jiu susțin că prin realizarea lucrărilor propuse nu va fi afectată structura de rezistență, stabilitatea și durabilitatea construcției existente. De asemenea, s-a urmărit ca noua învelitoare să aibă o garanție de minim 30 de ani. Lucrările vor demara în acest an.

PIAŢĂ ÎNCHISĂ

Pentru a-i proteja pe comercianți de frig, Primăria Târgu Jiu va realiza și o piață agroalimentară închisă. Aceasta urmează să fie amplasată în apropierea halei de carne și, potrivit reprezentanților primăriei, va fi o investiție necesară deoarece în acest fel va fi protejată și marfa. Valoarea investiției se ridică la trei milioane lei și va fi suportată din bugetul local. Clădirea va avea parter și etaj, la parter vor fi 70 de locuri, iar la etaj 90 de locuri, care vor fi trase la sorți.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: