Investiţii de 10 milioane de euro în Spitalul Târgu Cărbuneşti

Anul 2014 se anunţă încă de pe acum a fi unul dintre cei mai buni ani din istoria Spitalului Târgu Cărbuneşti. Asta întrucât primarul Mihai Mazilu a început demersurile pentru accesarea de fonduri europene în vederea reabilitării şi dotării unităţii spitaliceşti cu aparatură de ultima generaţie. Este vorba despre un proiect de aproximativ 10 milioane de euro.

Spitalul Târgu Cărbuneşti ar putea deveni cel mai modern spital din zona Olteniei în urma unor investiţii pe care autorităţile locale intenţionează să le demareze anul viitor. Potrivit primarului Mihai Mazilu, proiectul vizează atât infrastructura spitalului, cât şi dotarea cu aparatură ultramodernă. „Ca toţi oamenii gospodari, iarna facem car, iar vara sanie. În momentul de faţă, punem pe hârtie toate investiţiile pe care intenţionăm să le demarăm anul viitor. Avem promisiuni că vom obţine fonduri europene de circa 450 de miliarde de lei vechi, printr-un proiect care presupune atât investiţii în infrastructura spitalului, redimensionarea holurilor şi a încăperilor, cât şi dotarea spitalului cu aparatură de ultima generaţie, inclusiv a sălilor de operaţie. Un lucru nemaipomenit de bun este acela că proiectarea, studiul de fezabilitate, constituie o cheltuială eligibilă a proiectului”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Condiţii mai bune pentru medici

La Spitalului Târgu Cărbuneşti îşi desfăşoară activitatea zeci de medici specialişti din afara judeţului. Investiţiile pe care autorităţile locale intenţionează să le demareze anul viitor vor face ca actul medical să nu aibă concurenţă la nivelul judeţului. „Calitatea actului medical va fi una de invidiat. În momentul de faţă, analizăm posibilităţile de dotare pentru ca medicului Bogdan Niculescu, care a venit de la Spitalul Universitar Timişoara, să poată face operaţii de hernie de disc. De asemenea, la Spitalul Târgu Cărbuneşti îşi desfăşoară activitatea şi singurul plastician din Gorj şi ca atare oamenii trebuie să aibă condiţii bune pentru a-şi putea pune cunoştiinţele în practică. Ca suprafaţă, spitalul de la Târgu Cărbuneşti acoperă o treime din judeţ, peste 22 de localităţi, deserviind circa 80.000 de locuitori. Pe an, la acest spital se efectuează peste 15.000 de acte medicale”, a precizat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: