„Artificii” făcute de primari pentru deszăpezirea şoselelor

Strâmtoraţi fiind de lipsa fondurilor la bugetul local, unii edili gorjeni caută soluţii pentru a putea efectua deszăpezirile în localitate. Este şi cazul primarului din Muşeteşti care a decis să închirieze cu ora utilajele necesare înlăturării zăpezii de pe străzile şi uliţele comunei. Astfel, autorităţile locale reuşesc să facă economii de câteva sute de milioane lei vechi. Rămâne de văzut dacă societatea contractată va fi de găsit atunci când va ninge în tot judeţul.

Zeci de kilometri de drumuri vor fi de deszăpezit iarna aceasta la Muşeteşti. Autorităţile locale spun că s-au pregătit pentru ninsorile care vor cădea iarna aceasta. Materiale au fost achiziţionate şi distribuite prin comună. Un semn de întrebare persistă în ceea ce priveşte utilajele care vor fi folosite la înlăturarea zăpezii, asta pentru că societatea care se va ocupa de acest lucru va fi plătită în funcţie de orele prestate pentru acest serviciu. „Noi suntem pregătiţi pentru iarnă de cel puţin două-trei săptămâni. Am pus în fiecare sat din comună nisip pentru îngheţ, sare, am făcut contracte pentru deszăpezire cu două firme care ne asigură deszăpezirea pe timpul iernii. Acest contract este făcut la oră, ca să putem controla mai bine. Nu am făcut contracte cum au făcut alţii pe sute de milioane. La noi cât se munceşte, atât se plăteşte. Avem contract cu ei astfel încât în secunda zero când va ninge se apucă de deszăpezire. Câte ore vor munci, pentru atâtea vor fi plătiţi. Un reprezentant de la primărie va supraveghea această acţiune la cele două societăţi”, a declarat Ion Ciobea, primarul comunei Muşeteşti.

Economii de sute de milioane

Dacă societăţile vor fi aşa de prompte, rămâne de văzut. Primarul este sigur de un lucru, va plăti de 4-5 ori mai puţin decât dacă ar fi avut contract pentru toată perioada de iarnă. „Am stabilit preţul de 87 lei la oră şi vom vedea cum va fi. Să dea Dumnezeu să nu ningă şi să nu plătim bani mulţi. Dacă facem o socoteală, pe drumurile judeţene noi avem 11 km dintr-o parte în cealaltă a comunei. Drumurile comunale, avem opt sate, în medie a câte trei km pe sat, vreo 24. Mai avem o problemă. Avem captarea de apă, care este la vreo 15 km, unde trebuie la fel deszăpezit drumul. Oricum, mai mult de 100 de milioane lei vechi nu vom plăti. Dacă făceam contract cu o firmă care să asigure deszăpezirea, pentru că am avut oferte, care erau de la 400-500 de milioane în sus, dar alea le fac alţii”, a mai spus primarul din Muşeteşti.   

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: