Investiții în pericol. Cum explică primarii!

Primarii din județul Gorj se confruntă cu o nouă problemă, fiind vorba despre scumpirea materialelor de construcții. În urma acestor majorări, constructorii fie au stopat lucrările, fie nu au mai participat la licitații.

Primarul din localitatea Dănești, Mădălin Paliță, spune că, odată cu majorarea prețului la materialele de construcții, probleme nu au întârziat să apară nici la el. Paliță a mărturisit faptul că are lucrări ce vor avea se suferit.

”Am deja lucrări pe care le-am început, dar și lucrări pe care îmi doream să le încep. Întâmpin dificultăți datorită faptului că la unele produse chiar s-a dublat prețul, la materialele de construcții. Lucrările nu mai sunt tentante pentru constructori. Ei nu trebuie să fie în pierdere. Orice societate comercială trebuie să aibă și profit. Lucrările pe care le avem încă nu s-au oprit și sperăm să primim ceva la rectificarea bugetară, tocmai pentru a acoperi cheltuiala. Celor care nu au apucat să înceapă lucrarea nu le mai vine să o facă. Sunt constructori care refuză să se mai prezinte la licitație. Eu le dau dreptate”, a spus Mădălin Paliță, la Radio Infinit.

Situație similară este și în localitatea Cătunele. ”Și eu am o lucrare pe PNDL 2 și 6 studii de fezabilitate. Prețurile nu mai corespund cu devizele estimative pe care le-am făcut la început. Prețul s-a mărit la materialele de construcții. Sunt blocaje. Va fi o perioadă grea și pentru noi. Bugetul este din ce în ce mai mic. Guvernul are un rol important în ceea ce se întâmplă. Salariile sunt la fel, dar prețuri tot mai mari”, a spus Florinel Țuilă.

Vizualizări: 886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: