Primăria Crasna explică mutarea școlii primare într-o altă clădire

Consilierii locali din Crasna au votat mutarea Școlii Primare Dumbrăveni într-o clădire modernizată, fără ca asta să însemne cumva că școala își pierde actualul statut de școală arondată.

“Această inițiativă a avut în vedere faptul că locația în care va funcționa Școala Primară Drăgoiești a fost modernizată, având toate avizele de funcționare, fiind asigurate astfel condiții optime pentru desfășurarea activității didactice atât a Școlii Primare și a Grădiniței Drăgoiești, cât și a Școlii Primare Dumbrăveni, în această locație”, a transmis Primăria Crasna.

Consiliu Local Crasna a votat pe 27 august o hotărâre prin care și-au exprimat acordul în vederea mutării activității Școlii Primare Dumbrăveni în altă clădire, mutare care nu a implicat modificarea rețelei școlare aprobată pentru anul 2021-2022, cum în mod eronat s-a afirmat în spațiul public.

“Cu alte cuvinte, Școala Primară Dumbrăveni își păstrează statutul de școală arondată Școlii Gimnaziale Cărpiniși, desfășurându-și activitatea didactică în altă clădire, până la remedierea situației constatate la clădirea Școlii Primare din satul Dumbrăveni”, a menționat primarul Aurel Vamvu.

Precizările vin după ce profesorul George Ciocîrlan a cerut în spațiul public revenirea asupra acestei decizii care, susține el, ar duce la desființarea grădiniței și școlii. Referitor la afirmațiile conducerii Școlii Gimnaziale Cărpiniși, privind faptul că în ședința Consiliului Local Crasna din 27 august s-a aprobat mutarea activității grădiniței Dumbrăveni, primarul a precizat că informația nu corespunde realității. “Potrivit Anexei nr. 1 la Avizul nr. 24998 din 29 decembrie 2020 al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Grădinița Dumbrăveni nu mai figurează în rețeaua școlară începând cu anul școlar 2021 - 2022. Conducerea Școlii Gimnaziale Cărpiniși ar fi trebuit să cunoască prevederile avizului ISJ mai sus menționat, întrucât acesta a fost emis în baza adresei Școlii Gimnazziale Cărpiniși nr. 3529 din 19 noiembrie 2020”, a transmis primarul Aurel Vamvu, care a pus la dispozție și documente care să susțină cele afirmate.

Galerie foto




Vizualizări: 2,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: