Investiții majore anul acesta în comuna Padeș

Administrația locală din Padeș este decisă să schimbe fața comunei începând din acest an. Din primăvară vor fi demarate mai multe proiecte de investiții care vizează lucrări de reabilitare și modernizare la unitățile de cultură, de învățământ și chiar la cele de cult. Totodată, vor fi efectuate și lucrări în ceea ce privește infrastructura, dar şi reţeaua de alimentare cu apă de la nivel de comună.

Autorităţile locale din Padeș spun că bugetul de anul acesta al localității este mai mic decât cel din 2015, dar că vor încerca să ducă la îndeplinire cât mai multe proiecte pentru comunitate. Prioritară anul acesta este reabilitarea clădirii fostei grădiniţe din satul Cloșani. Autoritățile vor să schimbe destinația clădirii și fac demersuri pentru transformarea acesteia în cămin cultural. În acest imobil își desfășoară activitatea Ansamblul Folcloric local "Roua". Clădirea este într-un avansat stadiu de degradare, iar autoritățile vor să ofere condiții mai bune tinerilor talentați din comună, dar și pentru cetățeni, care vor putea organiza acolo hore și diverse spectacole. "Am demarat anul trecut niște obiective pe care anul acesta vrem să le reabilităm, cum este căminul cultural de la Cloșani. Deja s-au pus termopanele acolo, am achiziționat materialul lemnos și țigla pentru acoperiș și urmează să facem interioarele, dar asta necesită o expertiză tehnică la fața locului ca să intrăm în legalitate. Ne ţine pe loc pentru că nu avem cadastru făcut la clădire și nu ne pot face proiectul pentru reabilitare. Am luat legătura cu un cadastrist să facem cadastrul la urgență. Noi vorbim de cămin cultural, dar nu este, în denumirea lui este grădiniță cu sală de festivități. Am făcut demersurile la Ministerul Educației pentru schimbarea destinației, am luat o hotărâre în Consiliul Local să schimbăm destinația. Acum așteptăm avizul de la Ministerul Educației", a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeș.

Lucrări la unitățile de învățământ
O altă prioritate a autorităților locale din Padeș pentru acest an o reprezintă reabilitarea grădiniței de la Motru Sec, unde studiază circa 30 de micuți. Autoritățile au alocat fonduri de la bugetul local pentru lucrările de reabilitare a clădirii. "Cei de la Ministerul Educației au promis că vor face grupul sanitar care în prezent este în curte, și a rămas ca pe bugetul local să facem reabilitarea clădirii. Acolo sunt tavanele care stau să cadă și este o prioritate pentru noi. N-ar fi investiția atât de mare pentru noi pentru că sunt două încăperi care trebuie renovate și suma care ne este alocată cred că ne va ajunge. Avem alocată o sumă de 30.000 lei și cred că lucrările vor începe din primăvară, în funcție de cum intră și copiii vacanță, ca să putem lucra acolo", a mai spus primarul Serafim Antonie.
Anul acesta vor fi realizate și grupuri sociale la Școala Gimnazială Apa Neagră și Școala Gimnazială Călugăreni.
ALTE INVESTIŢII
Reprezentanții primăriei au mai spus că anul acesta vor fi aduse îmbunătățiri la blocul din satul Călugăreni, unde chiriași sunt specialiștii din localitate. Acoperișul va fi schimbat în totalitate în primăvară. Țigla a fost deja achiziționată. Și acoperișul bisericii din Călugăreni va fi reabilitat. Primăria a alocat încă de anul trecut sumele necesare pentru cumpărarea materialelor. Manopera va fi realizată însă de către enoriași, spun autoritățile.

Galerie foto


Vizualizări: 1,789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: