Investițiile CE Oltenia, prezentate acționarilor

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor fi informați, în ședința extraordinară din 13 august, despre planurile de investiții la carierele Lupoaia, Roșia și Tismana.

La Cariera Lupoaia se intenționează demararea unor lucrări pentru menținerea capacității de 4.000 mii tone/an. Studiul de fezabilitate întocmit stabilește cadrul de acțiune pentru următorii 9 ani cu privire la dezvoltarea investiției și activitatea de producție din Cariera Lupoaia.

Potrivit șefilor CE Oltenia, pentru Lupoaia a fost demarat deja procesul pentru obținerea actului normativ în vederea aprobării exproprierii pentru cauză de utilitate publică, în prezent lucrându-se la elaborarea planurilor cadastrale.

Acționarii CE Oltenia sunt solicitați să aprobe și studiul de fezabilitate aferent investiției „Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Roșia de Jiu, jud Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit”. Se preconizează că în următorii 9-17 ani de activitate se va obține o cantitate brută de cărbune cuprinsă între 32.390 mii tone – 62.210 mii tone, cu investiții necesare cuprinse între 606.238 mii lei și 837.017 mii lei.

Cea mai mare carieră a CE Oltenia a rămas fără acord de mediu, după ce a fost contestat în instanță de un ONG de mediu. Șefii companiei speră ca în luna august să obțină un nou acord de mediu pentru cariera Roșia.

De asemenea, a fost realizat un studiu de fezabilitate și pentru menținerea și dezvoltarea capacității la Cariera Tismana I, la 5.000.000 tone/an lignit, pentru o perioadă de 8 ani.
Complexul Energetic Oltenia a realizat o strategie de investiții pentru următorii 7 ani. Strategia ține cont de planul de restructurare a companiei, care prevede închiderea unor cariere miniere și trecerea unor grupuri energetice de pe cărbune pe gaze.

Vizualizări: 1,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: