Mecanicul Dorel i-a făcut maşina scrum

În loc să-i repare maşina, i-a făcut-o scrum! Este vorba despre un târgujian care s-a dus la un prieten să-i sudeze toba de eşapament de la autoturism, care se desprinsese. S-a bazat pe profesionalismul mecanicului Dorel, chiar dacă a văzut că este cam băut, şi rău a făcut. În loc să-i sudeze toba, mecanicul Dorel a pus aparatul de sudură pe rezervor, iar într-o secundă maşina a fost cuprinsă de flăcări. Ajunşi la faţa locului, pompierii nu au mai putut salva mare lucru din autoturism.

Târgujianul a mers marţi seara să-şi repare maşina la un service situat în strada 23 August din Târgu Jiu, neautorizat. Nu a contat prea mult, deoarece îl cunoştea pe mecanic. A văzut şi că este băut, însă a avut încredere în el, că doar nu era prima dată când îi repara maşina.

Autoturismul era în stare perfectă de funcţionare, avea însă o problemă la toba de eşapament care trebuia sudată. Din cauza aburilor alcoolului, privirea mecanicului Dorel s-a înceţoşat şi a confundat toba de eşapament cu rezervorul. Într-o clipă maşina a fost cuprinsă de flăcări. “Am venit să sudez toba şi el fiind băut a sudat la rezervor în loc de tobă şi imediat s-a aprins. Nu e prima dată când vin la el, iar până acum nu am avut probleme”, a declarat proprietarul autoturismului.

Nume predestinat…

Mecanicul, pe numele lui adevărat Dorel, ca în reclamă, nu-şi aminteşte prea multe. Puţin incoerent, susţine însă că nu el a dat foc maşinii. “Nu am dat foc maşinii. Am sudat toba… Nu sunt beat, acuma sunt în starea a doua, când am sudat eram în prima…. am băut după ce s-a aprins maşina. Atunci nu eram băut”, spunea, bulversat de cele întâmplate, mecanicul Dorel. 

Când au văzut flăcările cât casa şi exploziile care s-au produs la anvelopele maşinii, vecinii au împietrit de frică. Oamenii s-au temut să nu ia foc şi locuinţele lor. “Eu nu stau foarte aproape aici, însă am văzut flăcările de la mine de acasă. Am ieşit să văd unde arde şi când am ajuns aici erau flăcările foarte mari. Bubuiau cauciucurile de la maşină. M-am temut că poate ajung flăcările şi la depozitul meu de lemne, că e situat chiar aici aproape. Nu am mai văzut aşa ceva niciodată”, a declarat o femeie care locuieşte în imediata apropiere a service-ului improvizat.

Din nefericire pentru proprietarul maşinii, societatea cu care are încheiată asigurare la maşină nu va suporta pagubele.

PAGUBĂ

Pompierii nu au reuşit să mai salveze mare lucru. Maşina s-a făcut scrum. “Am intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Acesta a ars în proporţie de 70-80%. Cauza incendiului va fi stabilită de echipele de anchetă”, a declarat Stanciu Stanciu, şef Garda de Intervenţie ISU Gorj.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: