Anchetă nefinalizată în cazul fetei omorâte de o macara

În iunie se va împlini un an de zile de la moartea stupidă a unei copile de 12 ani, la Plopşoru, anchetatorii nereuşind deocamdată să finalizeze cercetările pentru ca vreo persoană să fie eventual pedepsită pentru cele întâmplate. Experţii din dosar au mers ieri la locul accidentului, au venit şi părinţii fetei, şoferul de pe macara şi şefii de la Cluj ai firmei la care lucra acesta, numai că expertiza nu poate fi făcută nici acum.

 Cosmina Valentina Staicu mergea atunci spre casă, iar cala unei macarale, braţul de susţinere, s-a desprins şi a izbit-o pe aceasta în plin, aruncând-o peste balustrada de protecţie de pe marginea şoselei. Fata şi-a pierdut viaţa imediat, piesa metalică desprinsă de la macara fiind „asigurată” doar cu o sârmuliţă. Deşi lucrurile par simple pentru orice muritor de rând, ancheta este departe de a se finaliza. Pentru a clarifica pe cât posibil împrejurările în care s-a produs decesul procurorul de caz a cerut o expertiză tehnică, dar nici aceasta nu este un lucru simplu de făcut. De la faţa locului lipsea tocmai macaraua „criminală”, utilajul fiind garat undeva pe la Cluj, reprezentanţii firmei spunând că i-ar fi costat prea mult ca să o transporte până aici. Tatăl fetei s-a arătat dispus să plătească el motorina necesară deplasării macaralei până la faţa locului, bărbatul fiind convins că nu va fi nimeni pedepsit pentru cele întâmplate, el mărturisind că l-a iertat deja pe şoferul care nu a asigurat cala aşa cum ar fi trebuit. „Mi-am cerut scuze faţă de dumnealui pentru că l-am înjurat şi ameninţat atunci când am văzut fetiţa moartă. Acum faptele sunt consumate, dar tot mai sper să văd că se face dreptate. M-au sunat de la firmă, mi-au propus să mă gândesc şi la o sumă pentru împăcare, dar pe mine nu asta mă interesează. O să merg şi eu la Cluj să văd cum arată maşina, pentru că nu o să uit niciodată cala aia legată cu o sârmă. Vreau să văd dacă s-a umblat la macara şi să mi se spună dacă acea maşină avea voie să circule pe acest drum pentru că nu era înmatriculată pentru a se deplasa pe un drum european”, spune tatăl fetei moartea mult prea devreme.

TIMP

Expertul George Corici a spus că va fi nevoit să meargă la Cluj pentru a vedea maşina. Oricum, până în iunie când se va împlini anul de la producerea nenorocirii, autorităţile mai au timp să finalizeze ancheta şi măcar astfel să mai aline din durerea de care au parte părinţii Cosminei.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: