Explozie la subsolul unui restaurant din Târgu Jiu

Patronul unui local din municipiu a ajuns sâmbătă seara la spital, după ce a fost rănit într-o explozie produsă chiar la subsolul restaurantului pe care acesta îl avea în zona Colegiului Naţional Spiru Haret. Bărbatul avea acolo o butelie, pe care, culmea, nu o folosea la aragaz, ci urma să o ducă undeva la ţară. Nu a mai apucat pentru că o defecţiune a făcut ca butelia să răsufle şi totul să sară în aer la prima scânteie.

Vasile Pinţa are 57 de ani şi sâmbătă spre seară a coborât la subsolul clădirii în care are amenajat localul pe care îl patrona pentru a folosi aragazul. Nu a simţit nicio clipă că ar fi probleme cu gazele şi, ca atare, a folosit o sursă de foc pentru a porni flacăra aragazului, moment în care geamurile de la clădire au bubuit şi totul s-a făcut ţăndări pe o rază de peste <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />10 metri. Două persoane aflate pe trotuar în dreptul localului cu pricina au fost atinse de cioburi, dar au refuzat să fie internate la spital. „A bubuit la mine de mi s-a zguduit tot balconul. Am crezut că este cutremur şi am luat-o la fugă. Ce m-am mai speriat”, ne-a povestit Ioana Iordache, o locatară din zonă.

O angajată a lui Pinţa, Dorina Patlagea, a tras şi ea o sperietură soră cu moartea, neştiind ce s-ar fi putut întâmpla. „Atât ne-am dat seama că a bubuit. S-au spart geamurile de la local şi inclusiv de la chioşcul pe care îl avea afară. M-am speriat de nu vă pot spune”, a menţionat femeia. Interesant este că bărbatul rănit în suflul exploziei a apucat să iese singur pe picioarele sale din subsolul clădirii, după care a fost preluat de echipaje SMURD şi de la Ambulanţă pentru a i se acorda primele îngrijiri.

Transferat la Bucureşti

Patronul localului a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Târgu Jiu, unde după mai bine de o oră de analize, medicii au decis că transferarea la Bucureşti este decizia cea mai bună pentru soarta pacientului. „Prezintă leziuni la nivelul feţei şi al scalpului, dar şi la mâini. Are arsuri de gradul 2/3 pe aproximativ 19% din suprafaţa corporală. L-am intubat şi urmează să plece la aeroport la Craiova, de unde un elicopter SMURD îl va transporta la clinica de arşi din Bucureşti”, spunea sâmbătă seara dr. Ramona Oprea, din cadrul UPU Târgu Jiu.

În ceea ce priveşte cauzele exploziei, pompierii spun că scurgerile de gaze de la o butelie defectă sunt cele care au generat necazul lui Pinţa. „Explozia  nu a fost urmată de un incendiu şi, deci, nu a fost nevoie de o intervenţie din partea noastră. Din primele cercetări reiese că în subsolul clădirii au fost scăpări de gaze de la o butelie care nu era folosită la un aragaz. Proprietarul nu a simţit mirosul de gaze şi în momentul în care a vrut să aprindă aragazul s-a produs explozia”, a menţionat Augustin Bălaşa, din cadrul ISU Gorj. Bărbatul rănit va rămâne în spital zile bune şi va trebui să scoată din buzunar şi o sumă măricică de bani pentru a înlocui măcar termopanele sparte, dacă nu şi pentru a repara celelalte stricăciuni rezultate din explozie.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: