Investitori din Italia, interesaţi de afaceri în Novaci

Reprezentanţii a două firme din Italia sunt aşteptaţi la Novaci în această perioadă, după ce la sfârşitul lunii trecute şi-au manifestat intenţia de a-şi deschide o afacere în zonă. La prima întâlnire cu autorităţile locale, investitorii au spus că au nevoie de masă lemnoasă pentru a realiza paleţi. Italienii sunt dispuşi să colaboreze cu firmele de pe raza localităţii. Primarul Dumitru Leuştean a precizat că investiţia străinilor ar putea asigura şi câteva locuri de muncă pentru localnici.

Două firme din Italia sunt interesate de zona Novaci în ideea că ar putea să-şi deschidă o afacere care necesită o cantitate însemnată de masă lemnoasă. „Am avut o întâlnire cu două firme din Italia care îşi caută o locaţie. Este vorba despre firme care ar vrea să investească să facă acei paleţi pentru centralele termice, pentru asigurarea agentului termic. Înainte de aceasta să facă acei paleţi de transport pentru diverse materiale şi cu reziduurile ce rămân să construiască paleţii respectivi. Vor să vină pe o arie destul de largă de dezvoltare, adică o masă lemnoasă destul de mare cantitativ care să le asigure ceea ce îşi doresc”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.

Deocamdată, obştile nu şi-au dat avizul pentru exploatarea masei lemnoase. „Am avut o primă discuţie cu preşedinţii de obşti. Până în momentul de faţă, nu am avut un răspuns concret având în vedere masa lemnoasă solicitată la prima vedere. Discuţiile nu sunt încheiate pentru că la sfârşitul lunii august italienii vor reveni şi vor relua problema”, a mai precizat Dumitru Leuştean.

Afacerea străinilor ar putea crea câteva locuri de muncă pentru localnici. „Avem aici vreo trei firme care prelucrează masa lemnoasă, care pot să intre într-o oarecare colaborare cu aceste firme. Ei ar oferi undeva la 14 locuri de muncă. Probabil vor să facă o asociaţie împreună cu cei care s-ar înscrie cu ei la această activitate. Vor să-şi facă un punct de lucru aici, iar pentru noi acest lucru ar fi benefic în sensul că îşi varsă toate dările la stat în localitatea noastră”, a menţionat primarul de la Novaci.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: