Invincibili de patru etape

Pandurii reuşeşte să îşi păstreze invincibilitatea de patru etape, după ce a înregistrat din nou un rezultat de egalitate în deplasare în partida cu Farul Constanţa. Ultima şi singura înfrângere după numirea lui Sorin Cârţu pe banca echipei gorjene rămâne cea din meciul cu Universitatea Craiova, răzbunată apoi de Pandurii în meciul din Cupa României, în care au eliminat echipa din Bănie după un umilitor 4-1. Cu cinci victorii, trei rezultate de egalitate şi doar o înfrângere de când a venit la Pandurii, Sorin Cârţu demonstrează că a schimbat ceva în jocul echipei, chiar dacă lotul de care dispune e din ce în ce mai subţire.

Cu Murgan, Dedu sau Popa pe bancă, Sorin Cârţu aborda partida cu Farul fără o mare parte a jucătorilor de bază. Indisponibili la acest meci, Vasilache, Păcurar, Tilincă, Rus, Mândrean şi chiar Mingote, accidentat la meciul de cupă, au lăsat locul jucătorilor de rezervă care n-au excelat cu toţii, dar au reuşit un rezultat considerat destul de bun în aceste condiţii. În faţa a foarte puţini spectatori, cam câţi are de regulă Pandurii la un antrenament sau un joc şcoală,  cele două formaţii s-au chinuit serios să ajungă la poartă în prima parte a jocului.

Fiecare dintre combatante a reuşit să pună în pericol poarta adversă, Farul prin Chico şi Gosici, iar Pandurii prin Ilie Iordache şi Piţurcă, ultimul mai puţin inspirat sau motivat la acest meci, la care n-a mai fost urmărit din tribună de selecţioner. Lipsa fazelor de poartă i-a făcut pe puţinii suporteri ai gazdelor să scandeze ironic: „Măcar un şut pe poartă!” După ce şi-au mai apostrofat serios jucătorii, suporterii constănţeni au început să dispară din tribunele dezolant de goale ale modernului stadion Farul, echipa gazdă părând a fi abandonată de toată lumea şi condamnată acum la retrogradare.

După pauză pe teren şi-a făcut apariţia şi fotbalul şi ambele echipe au reuşit să înscrie, mai întâi Pandurii printr-un jucător de profil mai mult defensiv, Ghindeanu reuşind să-l învingă pe Curcă cu un şut din interiorul careului. Farul a reuşit să producă totuşi o surpriză până la final eroilor suporteri care au rezistat 90 de minute în frig, înscriind un gol prin Chico. Farul nu a mai reuşit nici o victorie de două luni şi jumătate şi nu a putut nici acum să se impună, totalizând zece meciuri fără nici o victorie şi intrând din nou în zona periculoasă, în timp ce Pandurii s-au întors acasă cu încă un punct din deplasare şi cu un moral bun pentru jocul cu CFR care va urma la finalul acestei săptămâni.

Cârţu, într-o „stare confuză” după meci

Pandurii ar fi putut să obţină mai mult de la acest joc, după cum remarca la final Sorin Cârţu, extrem de dezorientat de situaţia creată. Dacă înainte de meci spunea că un punct în condiţiile absenţelor din lot ar fi mulţumitor, la final tehnicianul şi-a schimbat părerea: "În acest moment am o stare confuză, nu ştiu dacă să fiu supărat sau bucuros pentru acest punct. Este însă un punct care se adună la cele pe care le avem, iar ţelul nostru, în cele două etape care au rămas, este să adunăm cât mai multe puncte”. Cârţu a recunoscut că fotbalul a cam lipsit, dar a şi explicat de ce echipa sa a făcut un joc mai slab: „Meciul nu a fost unul spectaculos, echipele nu puteau risca din cauza lipsei de puncte. Noi am avut o stare de oboseală şi avem o problemă când se joacă miercuri - sâmbătă. Sperăm ca pe viitor să rezolvăm şi această problemă. Am fi vrut să repetăm jocul din Cupă, de posesie, dar nici nu ne-a lăsat adversarul. Am încercat cu mingi lungi, dar mijlocaşii nu au putut să-i susţină pe jucătorii din atac, poate şi din cauza oboselii".

Gol primit din „marcaj de gură cască”

Ion Marin era şi mai dezorientat decât antrenorul Pandurilor după ce a vrut să-l introducă pe teren pe atacantul Daniel Florea, dar nu a putut pentru că fotbalistul nu avea tricoul de joc la el: "Cu 12 minute înainte de final am vrut să-l introduc pe Daniel Florea. Dar când s-a echipat ne-a spus că nu are la el tricoul de joc".

Supărat pe situaţia creată, Ion Marin a declarat după meci că spera că are o echipă bună pe teren la acest meci, dar s-a înşelat: "După foarte mult timp am reuşit să aliniem o echipă pe care eu am numit-o matură. Am avut o primă repriză bunicică, în care ei nu au reuşit să-şi creeze ocazii, dar nu am avut luciditatea şi creativitatea de a înscrie. În a doua repriză am luat un gol dintr-un marcaj de gură cască, însă apoi am reuşit să punem probleme din nou”.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: