„Iobagul” Ponta despre Iohannis: „S-a dus ca surda la horă”

Premierul Victor Ponta a avut ieri o nouă ieşire publică la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, asta după ce, duminică, şeful statului le adresase public invitaţia lui Ponta şi ministrului de interne Gabriel Oprea să poftească la microfoane şi să explice cum stau lucrurile în cazul poliţistului care a murit după ce a căzut într-o groapă din Bucureşti, agentul fiind în coloana oficială a ministrului. Ponta a ieşit la microfon cu jigniri, iar Oprea cu explicaţii neconcludente. Spre seară, Iohannis i-a cerut demisia lui Oprea, după ce a aflat de la acesta detalii despre accident.

Șeful Guvernului s-a „tamponat” acum cu Iohannis după ce președintele l-a criticat și pentru faptul că s-a dus la Sofia la o întâlnire cu premierii din Serbia și Bulgaria fără să aibă un mandat din partea sa. Ponta a ținut să aducă unele clarificări, menite să îl lămurească și pe „cetățeanul Iohannis”, după cum s-a exprimat acesta, mai ales că după întâlnirea de la Sofia au apărut discuții despre posibilitatea închiderii granițelor pentru refugiații sirieni. „Vreau să lămuresc populaţia României şi pe cetăţeanul Klaus care e situaţia cu refugiaţii. Există, în acest moment, o tendinţă pe plan european începută întâi de Ungaria, dar care poate continua şi în cazul Sloveniei, Croaţiei, Austriei, Germaniei de a-şi închide graniţele şi, atunci, datoria mea faţă de cetăţenii României, că de-asta sunt prim-ministru, am o datorie faţă de cetăţeni, am mers să discut cu principalii noştri parteneri, pe plan regional, şi anume Bulgaria şi Serbia, ca să avem o acţiune şi o coordonare pe ceea ce este totuşi cea mai mare provocare în acest moment", a spus Ponta.  El a menționat că nu avea nevoie de nici un mandat pentru a merge la întâlnirea respectivă și i-a servit lui Iohannis câteva argumente care amintesc de războiul pe care Ponta îl avea și cu Traian Băsescu.

„Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră ştiţi ce a făcut dânsul la Bruxelles? Restul colegilor prim-miniştri îmi spun, de fiecare dată, că domnia sa merge la Bruxelles, ştiţi cum zice românul: ca surda-n horă. Merge acolo, tace din gură, se întoarce şi tace din gură şi, atunci, obligaţia mea, ca şef al Guvernului, este să am grijă ca politicile noastre, repet, comune în cele trei ţări, în ceea ce priveşte refugiaţii, să fie eficiente şi să fie şi cunoscute pe plan european, dar nu să-şi facă ceilalţi garduri şi toate problemele să rămână în Bulgaria, Serbia şi România", a menționat Victor Ponta. Premierul a spus și că nu îi trebuia mandat pentru a merge la Sofia întrucât nu este viceprimar al Sibiului pentru a cere așa ceva, aluzia fiind la faptul că, înainte de a fi ales președinte, Iohannis a fost primar al Sibiului.

DEMISIE

Klaus Iohannis a spus că a avut luni o întâlnire cu Gabriel Oprea, în cadrul căreia l-a sfătuit să demisioneze. Iohannis nu a precizat care a fost răspunsul lui Oprea. ”Eu cunosc aspectele relatate chiar de domnul Oprea, dar restul circumstanţelor nu trebuie elucidate de serviciile secrete, ci de procurori. Aştept rezultatele acelei anchete”, a răspuns Klaus Iohannis, precizând, răspunzând unei alte întrebări, că nu l-a întrebat pe Oprea cât de des recurge la coloană oficială.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: