Fost primar, contestat la BEJ Gorj

Fostul primar al comunei Săcelu, Ion Voica, s-a ales cu reclamații la Biroul Electoral Județean Gorj. Doi cetățeni au contestat desemnarea fostului primar ca reprezentant USR în Biroul Electoral de Circumscripție nr. 56 Săcelu.

Reclamanții au adus în discuție condamnarea suferită de Voica în urmă cu un an, prin care i s-au interzis mai multe drepturi.

După ani de procese, fostul primar a primit o pedeapsă de 1 an și 6 luni cu suspendare, pentru că și-a retrocedat ilegal un teren în centrul comunei. Pedeapsa a fost contopită cu o altă condamnare pe care Voica o avea pentru comiterea unui accident mortal, fiind stabilit un termen de supraveghere de 6 ani și 6 luni.

BEJ Gorj a respins cele două contestații. „Analizând contestația (...) se constată că prin decizia Curții de Apel Craiova (...) executarea pedepsei accesorii privind interzicea unor drepturi aplicate numitului Voica Ion se suspendă pe durata termenului de încercare al suspendării executării pedepsei sub supraveghere de 6 ani și 6 luni. Față de acestea se precizează că pedeapsa accesorie aplicată numitului Voica Ion este suspendată și nu își produce efectele în prezent, fapt pentru care se apreciază ca neîntemeiate contestațiile”, se arată în motivarea BEJ Gorj.

Decizia Biroului Electoral Județean este definitivă.

Vizualizări: 2,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: