O fostă sportivă de mare performanţă intră în politică

Viorica Dima, fosta mare atletă a Gorjului şi acum antrenoare de atletism, a intrat în politică. Antrenoarea de la CS Pandurii va candida pe listele de consilieri locali ale Pro România.

Chiar dacă numele său nu mai este adus acum în prim plan decât prin medaliile atleţilor pe care îi pregăteşte, Viorica Dima Ghican rămâne un nume de referinţă din sportul românesc şi cel mondial, ea aducând numeroase medalii internaţionale României atunci când încă era în activitate. Fostă mare atletă a României, acum antrenor de atletism la CS Pandurii, aceasta va candida la Târgu Jiu, pentru un post de consilier local din partea Pro România.

În urmă cu mai bine de 30 de ani, Viorica Dima a reuşit să obţină cel mai mare premiu la Mondialele de cross din Germania, în 1989, de unde s-a întors cu medalia de aur. Şi-a început activitatea ca sportiv de performanţă în anul 1983, după finalizarea studiilor preuniversitare. Drumul spre glorie a fost unul greu dar, prin perseverenţă şi ambiţie, a reuşit să ajungă pe cele mai înalte culmi. ”După ce am terminat liceul am lucrat ca muncitor necalificat la fabrica de ciment de la Bârseşti timp de şase ani, dădeam la lopată. În fiecare dimineaţă plecam la ora cinci alergând din Vărsături, acolo unde locuiam, până la Bârseşti. Când terminam serviciul, continuam cu alergarea, întorcându-mă alergând pe Dealul Târgului şi continuând antrenamentul pe  stadion”, a mărturisit fosta atletă Viorica Dima într-un interviu pentru Pandurul.  

Cele mai bune rezultate a început să le aibă în anul 1986 când a participat la cross-urile mondiale. După titlul din Germania, în 1990, la Helsinki, a avut cel mai bun timp din lume la 10.000 metri, iar în 1991, la campionatul mondial de cross de la Cape Town din Africa de Sud, împreună cu echipa României, din care au făcut parte Gabi Szabo şi Elena Fidatov, a urcat pe podium pe treapta a treia, obţinând medalia de bronz. Titlurile sale de campioană naţională sunt şi acestea numeroase şi arată că s-a pregătit cu perseverenţă pentru a ajunge pe locul I.

Din cauza problemelor de sănătate, în anul 1995 s-a văzut nevoită să renunţe la cariera de sportivă de performanţă şi a trecut la antrenorat devenind colega fostului său antrenor, Ion Bură. În prezent, fosta mare sportivă este antrenor de atletism la Clubul Sportiv Pandurii şi se pregăteşte pentru o nouă competiţie, de această dată în politică, acolo unde vrea să schimbe ceva în oraşul în care trăieşte. 

Vizualizări: 3,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: