Iohannis conduce ședința de guvern

Președintele Klaus Iohannis a mers la Palatul Victoria pentru a conduce ședința de guvern de astăzi, în lipsa premierului Sorin Grindeanu, plecat în SUA. Grindeanu a desemnat-o premier interimar pe Sevil Shhaideh, care ar fi trebuit să prezideze ședința de guvern. Intervenția președintelui vine după ce în spațiul public au apărut informații privind posibilitatea introducerii pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a unui proiect de OUG de modificare a Codului penal, inclusiv în vederea graţierii unor pedepse şi dezincriminării unor fapte. Iohannis are cadrul legal pentru a conduce ședința de guvern atunci când situația o impune. (A.A.)

update: Sunt discuții între Iohannis și Grindeanu. Acesta din urmă și-a delegat atribuțiile de premier pe perioada 18-22 ianuarie, prin decizie publicată în Monitorul Oficial, dar se pare că va rămâne la ședința de guvern.

update 1: Iohannis și Grindeanu participă la ședința de guvern. Potrivit legii, aceasta este prezidată de președinte. Iohannis a precizat că i-a făcut o vizită premierului, a avut cu acesta discuții consensuale, după care Grindeanu este cel care l-a invitat să prezideze ședința de guvern.

update 2: Președintele Iohannis a spus că a primit asigurări că actele normative privind grațierea și modificarea codurilor nu vor fi pe ordinea de zi la Diverse, nici în ședințele viitoare, ci doar după dezbatere publică.

Vizualizări: 1,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: