Iohannis, un sfert din mandat în afara României

În primele opt luni de mandat, preşedintele Klaus Iohannis a făcut 20 de vizite oficiale în străinătate în 12 ţări, precum Franţa, Spania, Belgia şi Italia, petrecând 34 de zile în afara graniţelor, iar alte 16 zile s-a aflat în vacanţe în SUA, Portugalia şi Germania.

Klaus Iohannis a întreprins, ca preşedinte al României, vizite în 12 ţări din Europa, de la preluarea mandatului şi până acum. Este vorba despre Belgia (şase vizite), Franţa (două vizite), Italia (două vizite), Polonia (două vizite), Ucraina, Letonia, Croaţia, Serbia, Republica Moldova, Germania, Spania şi Austria. În total, au fost 34 de zile petrecute de preşedinte în afara graniţelor, în cele 20 de vizite făcute în străinătate.

În septembrie, preşedintele Klaus Iohannis va merge în Statele Unite ale Americii, undeva va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU, care va avea loc la New York.

În afară de aceste deplasări, Klaus Iohannis a făcut şi trei vizite private. Una a avut loc în decembrie 2014, după alegeri, dar înainte de depunerea jurământului în calitate de preşedinte, când a fost plecat în concediu opt zile în Statele Unite ale Americii, iar apoi a petrecut trei zile în Germania, în vizită la părinţii săi. O altă vacanţă şeful statului şi-a petrecut-o în Portugalia, unde a stat cinci zile, în perioada Paştelui. (A.A.)

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: