Liberalii susţin la Rovinari „un oponent al PSD“

Răsturnare de situaţie la Rovinari! De la declaraţii categorice ale şefilor PNL Gorj că nu vor susţine un membru UNPR la şefia primăriei, aceştia au susţinut miercuri inclusiv faptul că Laurenţiu Chivu este liberal. Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a spus că decizia luată va fi în favoarea rovinărenilor, Chivu având parte de susţinerea acestora, cel puţin în mediul online, iar Tudor Barbu a lăsat să se înţeleagă că acesta va rămâne primar interimar.

Liberalii şi-au schimbat declaraţiile în ceea ce priveşte schimbarea iminentă a lui Chivu de la Rovinari. Dacă iniţial variantele liberalilor erau Eugeniu Staicu şi Florin Mihai, senatorul Tudor Barbu a schimbat puţin calculele. El a declarat la Interviurile Infinit FM că primarul interimar din Rovinari, Laurenţiu Chivu, este membru PDL, deci liberal. El a dat de înţeles că PNL Gorj l-ar putea susţine pe Chivu la Primăria Rovinari, chiar dacă acum acesta este membru UNPR. „PNL va susţine un liberal. (...) Domnul Chivu este un membru marcant al PDL care într-o conjunctură creată de sculptorul lui, domnul Filip, este opera lui Dorin Filip, într-o noapte a cuţitelor lungi a fost mutat cu japca la P-DD. Dacă vreţi adevărul despre ce s-a întâmplat, vă spune Barbu. Chivu a fost mutat cu japca într-o noapte când nişte liste s-au transformat în alte liste. Chivu este un oponent al PSD. Pentru mine, cine se opune clicii pesediste este liberal, este de dreapta, ca să nu spun liberal“, a declarat acesta.

Important în această ecuaţie este şi Robert Filip, cu care s-au întâlnit Dan Vîlceanu şi Tudor Barbu. Băiatul fostului primar Dorin Filip este şi copreşedinte UNPR Gorj, partid din care face parte şi Chivu. Pe surse se vehicula informaţia că Robert Filip nu-l susţine pe Chivu la Primăria Rovinari, dar la Rovinari PNL are majoritate confortabilă. Robert Filip, fiul fostului primar Dorin Filip, a confirmat întâlnirea cu Dan Vîlceanu şi Tudor Barbu, dar a refuzat să facă alte comentarii. Acesta a menţionat că el şi familia sa încă îl jelesc pe Dorin Filip şi că politica este ultimul lucru de care este interesat. Totodată, Robert Filip spune că îl doare că la o săptămână de la decesul tatălui lui au loc aceste discuţii.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: