Lupte politice la Rovinari, după decesul primarului Dorin Filip

Liberalii îi pregătesc debarcarea lui Laurenţiu Chivu din funcţia de viceprimar la Rovinari, la doar câteva zile de la preluarea atribuţiilor de primar, după decesul lui Dorin Filip. Primarul din Rovinari a murit pe 8 august, dar lupta pentru scaunul de la primărie a început înainte ca acesta să fie îngropat. Surse politice susţin că liberalii îl vor pe Eugeniu Staicu viceprimar cu atribuţii de primar. Cei de la UNPR, partid condus la Gorj de fiul lui Dorin Filip, doreau să-l păstreze pe Laurenţiu Chivu la primărie, cu condiţia ca acesta să nu facă schimbări şi să-l păstreze pe Podaru administrator public. Chivu şi-a început mandatul exact invers.

Laurenţiu Chivu a primit miercuri, 12 august, ordinul de numire la conducerea primăriei Rovinari, semnat de prefectul Alin Văcaru. Se pare însă că nu va sta mult în funcţie. Chivu a fost ales pe lista PP-DD, partid care a fuzionat cu UNPR. Surse politice susţin că partidul condus chiar de fiul primarului Filip i-a cerut lui Chivu să nu facă schimbări în primărie şi să îl lase pe Constantin Podaru, administrator public al oraşului, ordonator de credite şi responsabil cu investiţiile. Chivu nu recunoaşte că i s-au impus astfel de lucruri, cert este că şi-a început mandatul prin concedierea consilierilor personali ai fostului primar, prin preluarea calităţii de ordonator principal şi aşteaptă demisia lui Podaru. În aceste condiţii, rămâne de văzut câte zile se va mai bucura de susţinerea politică a partidului din care face parte.

Barbu vrea echipă liberală la Rovinari

Pe de altă parte, liberalii vor şi ei conducerea Primăriei Rovinari, mai ales că fostul primar era din PNL şi 11 din 17 consilieri sunt ai acestui partid. PNL îl susţine pe Eugeniu Staicu pentru această funcţie, deoarece vrea să-l pregătească pentru candidatura din 2016.

Copreşedinţii PNL Gorj, Tudor Barbu şi Dan Vîlceanu, anunţă că discuţiile pentru numirea unui primar interimar la Rovinari vor începe în câteva zile. Tudor Barbu a fost cel care a spus că Primăria Rovinari nu poate rămâne pe mâinile unui om aflat în coaliţia de la putere. “Vom face toate demersurile pentru ca un liberal autentic să preia funcţia de viceprimar şi bineînţeles, odată cu asta, să preia şi atribuţiile de primar lăsate după tragica dispariţie a lui Doru Filip. Vrem să creăm o echipă liberală care să ducă mai departe munca lui Dorin Filip. Echipa liberală nu poate avea în frunte un om din coaliţia aflată la putere”, a spus la un post de radio senatorul Tudor Barbu, fost coleg de partid cu Chivu.

Discuţiile privind schimbarea lui Laurenţiu Chivu sunt confirmate şi de către celălalt copreşedinte, Dan Vîlceanu, care a adăugat că PNL are 11 din 17 consilieri la Rovinari, aşa că nu crede că schimbarea ar fi o problemă. “Noi datorăm rovinărenilor un primar liberal aşa că trebuie să facem demersul acesta. Săptămâna aceasta decidem şi acest lucru şi un nou preşedinte interimar, pentru că domnul Filip era şi preşedintele organizaţiei noastre de la Rovinari”,  a spus Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Chivu: Le urez succes!

Contactat telefonic, Laurenţiu Chivu nu le-a transmis decât succes liberalilor în demersul lor. Chivu a mai spus că în 2016 sigur va candida pentru funcţia de primar. “Nu am cum să mă opun în calea fericii lor, eu îmi doresc o colaborare cu toţi consilierii locali indiferent de culoarea politică, pentru a continua toate lucrările din oraşul Rovinari, aşa cum şi-a dorit domnul primar. Nu pot decât să le urez succes”, a spus Laurenţiu Chivu, primarul interimar de la Rovinari.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: