Ion Iordache, vicepreşedinte la ALDE Gorj: În altă parte nu e loc de alţii

Biroul Politic Executiv Naţional al ALDE a aprobat marţi noua echipă de conducere a organizaţiei de la Gorj. Printre cei şase vicepreşedinţi se află şi omul de afaceri Ion Iordache. Fostul primar de la Turceni a vorbit despre motivele care l-au determinat să facă pasul spre ALDE, dar şi care este strategia organizaţiei pe termen scurt. „Va trebui să identificăm oamenii care să reprezinte fiecare localitate în parte. Vom face sondaje”, a spus Ion Iordache.

Reporter: Faceţi parte din echipa de conducere a ALDE Gorj. De cât timp sunteţi membru al acestui partid şi ce v-a determinat să vă înscrieţi?

Ion Iordache: Sunt membru ALDE de vreo 6 luni. Am ales ALDE pentru că este şi cel mai potrivit pentru noi. În primul rând, pentru că este de dreapta, chiar dacă este în alianţă cu stânga. În al doilea rând, cred că aici se poate construi ceva aşa cum vrem noi şi asta a fost şi discuţia, să putem să construim noi. În altă parte nu e loc de alţii. Deja sunt prea mulţi acolo şi sunt nişte metehne care greu... adică numai să schimbi din rădăcini toată structura ca să poţi să faci. Aici e un zero şi putem să facem noi lucrurile care credem că sunt cele mai potrivite şi să ni le şi asumăm. La celelalte, că e PNL sau PSD, trebuia să intri la grămadă şi nu e cazul. Nu e pentru mine. Nu îmi doream neapărat un post de conducere, dar ca să poţi face ceva trebuie să fii acolo. Nu poţi ca simplu membru să impui puncte de vedere şi să faci muncă la nivel de organizare a partidului.

Rep.: Cum vă veţi implica în activitatea ALDE Gorj?

I.I.: Vom începe să facem fiecare organizaţie în parte funcţională. Vom lua la bani mărunţi, să zicem aşa, fiecare organizaţie în parte. Am făcut, ne pricepem la treaba asta. Va trebui să identificăm oamenii care să reprezinte fiecare localitate în parte. Vom face studii sociologice, sondaje. Avem deja o gândire făcută. Nici nu erau organizaţii locale în multe localităţi. Vrem să punem umărul la muncă, să organizăm nişte organizaţii frumoase, aşa cum trebuie. Vedem ce este în fiecare, facem o analiză.

Rep.: Aţi stabilit un target pentru europarlamentare?

I.I.: Da, cel mai mare scor din ţară. Cu siguranţă. Nu vreau să spun mai multe.

Rep.: Domnul Ion Fugaru spunea că veţi aduce în ALDE mulţi primari de la PSD şi alte partide. Aşa este?

I.I.: Deocamdată nu acesta este obiectivul pe care îl avem. Vrem să ne facem o echipă funcţională, cu structuri aşa cum trebuie. Toată lumea îşi doreşte să atragă primari, dar nu acesta este obiectivul principal. Vor veni în momentul în care vor simţi că suntem serioşi, că facem treabă serioasă şi frumoasă.

Vizualizări: 1,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: