Primarul din Samarineşti, trimis acasă. „Aş vrea în agricultură”

Marian Ardeiu se pregăteşte să plece din fruntea Primăriei Samarineşti. Prefectul Ciprian Florescu a semnat ordinul de încetare a mandatului pentru primarul din Samarineşti, după ce instanţa de judecată a stabilit, de luni bune, că decizia ANI prin care Ardeiu a fost declarat incompatibil a fost legală. Atribuţiile primarului vor fi preluate de viceprimarul Gheorghe Jianu. Marian Ardeiu spune că va reveni la vechiul loc de muncă, la Primăria Motru, dar că vrea să îşi găsească un alt serviciu.

Reporter: Prefectul de Gorj a emis ordinul de încetare a mandatului de primar. Cum priviţi acest lucru?

Marian Ardeiu: Mă pregătesc de plecare. O să apară şi notificarea, prefectul a emis ordinul. N-am nimic a-i reproşa, ba, din contră, un om deosebit. A ţinut atât cât i-a permis legea. Cât i-a permis cadrul legislativ, m-a ţinut în plus. Tot speram că acele legi pe care le contestă domnul nostru preşedinte, care este doar pentru unii... La noi, la PSD, nu este preşedinte, după noi dă cu orice ocazie. Nu tot domnul preşedinte Iohannis le-a tot contestat? Pe 26 septembrie se va pronunţa Curtea. A fost şi dânsul în proces cu ANI, dar a avut noroc. Nu mai e cale de întors.

Rep.: Ce veţi face de aici înainte?

M.A.: Aştept ordinul, o să îl iau la cunoştinţă. O să mă duc joi sau vineri la Motru, să-mi fac cererea de reîncadrare. La primărie o să rămână primar interimar domnul viceprimar. Au administrator un băiat foarte bun, are cine să lucreze. Nu stă primăria în Ardeiu. Trebuie să meargă mai de parte şi, dacă se poate, să meargă şi mai bine fără mine. O să mă duc la serviciul meu, aş vrea să aplic undeva pe agricultură, dacă voi putea, dacă vor ieşi undeva posturi la concurs. Am suficientă experienţă ca să mă duc. Aş vrea în agricultură, nici nu ştiu unde. Unde se vor ivi posturi. O să mă înscriu la concurs. Vreau să dau concurs.

Rep.: De ce vreţi să renunţaţi la postul de la Primăria Motru?

M.A.: Eu sunt funcţionar public, dar la Poliţia Comunitară. Și vreau să mă duc pe meseria mea. Dacă nu, rămân la Motru. Depinde cum mă voi înţelege cu Consiliul Local, cu domnul primar, cu domnul viceprimar de la Motru. Depinde şi dacă ei au nevoie de expertiza mea. Depinde cum mă vor vedea. Dacă pot să-i ajut, îi voi ajuta. Mă gândesc că o oarecare experienţă am acumulat şi eu. Dânşii sunt mai tineri în politică, sunt la primul mandat, şi unul, şi altul. Dacă au nevoie, îi ajut cu mare plăcere. Până la urmă, sunt subalternul dumnealor şi o să stau acolo unde mă vor pune.

Rep.: Pe viitor, luaţi în considerare o nouă candidatură la primărie?

M.A.: Calitatea de membru de partid la PSD nu poate să mi-o ia nimeni. Pot să stea ei în cap şi în coadă. Voi avea timp mai mult de umblat în campaniile electorale următoare. Dacă va dispărea acea interdicţie pentru 3 ani, o să candidez pentru un post de consilier local, să ajut mai departe echipele. Nu ca primar, nu mai cred în ciorbe reîncălzite. N-are rost! Am fost 10 ani şi 3 luni în linia întâi, e destul. Le mulţumesc cetăţenilor şi celor care m-au votat pentru sprijin. Îmi pare rău că n-am putut să fac mai mult. Dar, vă daţi seama, în 2008 când am plecat nici sediu la primărie nu aveau. E greu să pleci de la zero. Nu poţi să-i depăşeşti pe alţii care deja aveau Mercedes.

Vizualizări: 1,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: