Pîrvulescu (FNME): ALDE Dolj chiar a vrut să îl impună pe Pităroiu

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, este de părere că supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia trebuie să numească pe postul vacant din Directorat un specialist din zona minieră. Pîrvulescu a spus că s-au acumulat multe probleme în minerit, mai multe decât în energie, şi că este nevoie de o voce puternică în Directorat. Pîrvulescu a mai spus în interviul de la TV Sud că politicienii din Gorj nu ar trebui să îi lase pe cei din Dolj să pună mâna pe companie.

Reporter: Au fost discuţii privind numirea lui Pităroiu în Directoratul CEO, în locul lui Daniel Antonie. Cum vedeţi aceste discuţii?

Dumitru Pîrvulescu: Haideţi să nu amestecăm lucrurile, pentru că sindicatele au treaba lor, administraţia are treaba ei. Sunt anumite chestiuni care pot să influenţeze imediat sau în timp interesele profesionale sau salariale ale angajaţilor. Şi atunci noi, ca sindicalişti, trebuie să reacţionăm. ALDE Dolj chiar a vrut să îl impună în Directorat pe domnul Pităroiu, nu este un secret. Eu nu ştiu dacă e bine sau e rău, pentru că nu am lucrat foarte mult cu dânsul. Ştiu că la momentul protestelor din 2013, când aveam acel Pită-roiu, dânsul şi-a dat demisia din Directorat. Multe nu cunosc despre capacitatea profesională a domnului Pităroiu.

Rep.: Spunea domnul Ciurel la un moment dat că dacă îl laşi cu un seif plin pe Pităroiu, a doua zi îl găseşti gol.

D.P.: Eu nu pot să iau de bun ce spunea domnul Ciurel. Dar pot să vă spun de unde a plecat vehemenţa unor colegi din sindicat. Nu avem în Directorat un specialist în minerit. La început, pe statut, fiecare membru din Directorat răspundea de o zonă şi chiar conducea direcţia de specialitate, aşa cum a fost domnul Ogârlaci, după aceea domnul Antonie. În momentul de faţă, nu mai eşti legat de o activitate ca membru în Directorat şi cred că trebuie să ţinem cont de faptul că activitatea minieră are o pondere foarte mare în Complexul Energetic Oltenia, atât ca număr de salariaţi, cât şi ca întindere. De asta noi considerăm că trebuie ca în Directorat să fie cineva care să cunoască foarte bine problemele pe zona minieră.

Rep.: Ceea ce este foarte logic.

D.P.: Da, cred că şi colegii mei care au fost mai vehemenţi asta au avut în vedere, faptul că pe partea minieră s-au acumulat mai multe probleme şi nu este în Directorat un membru din această zonă, care să se impună în faţa celorlalţi.

Rep.: Vorbim şi despre amestecul politic la CE Oltenia.

D.P.: De aici pleacă şi această poziţionare a colegilor, pentru că se uită în timp, ce politician a făcut ceva pentru CEO şi cine nu. Când vezi că unul care te-a ajutat are o poziţie, ai tendinţa să te lipeşti de el.

Rep.: Cum se va tranşa situaţia?

D.P.: Cred că politicienii din Gorj trebuie să fie mult mai incisivi în faţa colegilor lor din Dolj. Să nu ne ascundem după deget, politicul te poate ajuta, la fel cum te poate încurca.

Vizualizări: 858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: