Daniel Antonie: Mai am puţin şi o să revin în Directorat

Daniel Atonie, consilier al directorului general al Complexului Energetic Oltenia, a vorbit despre îndepărtarea sa din funcţia de membru al Directoratului. Într-un interviu acordat Radio Infinit, Antonie a spus că suspendarea este „total nelegală” şi că în cel mai scurt timp va reveni în Directoratul CE Oltenia. În plus, Antonie s-a arătat deranjat de faptul că partidul din care face parte, PSD, nu a luat o poziţie atunci când supraveghetorii CE Oltenia l-au trimis la plimbare. „Este un mare abuz”, mai spune Antonie, care a fost suspendat ca urmare a unui proces de corupţie.

Reporter: În opinia dvs., Consiliul de Supraveghere a procedat corect atunci când aţi fost înlăturat din Directoratul CE Oltenia?

Daniel Antonie: Normal că nu mi s-a părut corect, dar asta a fost decizia Consiliului de Supraveghere la momentul acela. Și mă supun. Deocamdată, nu am ce să fac până la verdictul final privind această problemă.

Rep.: Se vorbeşte că preşedintele Directoratului, Sorinel Boza, v-a tras pe linie moartă. Cum comentaţi?

D.A.: Nu, nu există că m-a tras pe linie moartă. Sunt consilierul directorului general şi cu asta basta. Asta nu înseamnă că sunt tras pe linie moartă de Sorin Boza. M-au tras pe linie dreaptă alţii. El mi-a dat funcţia asta până când se rezolvă problema asta, doar că această suspendare este total nelegală. De fapt, este un mare abuz care se va dovedi în curând.

Rep.: Cine nu vă mai dorea în Directoratul CE Oltenia?

D.A.: Decizia oficială este a Consiliului de Supraveghere. O suspendare care nu există în contractul de mandat, în care nu s-a ţinut cont de prezumţia de nevinovăţie. La alte nivele se ţine cont de această prezumţie, numai la Complexul Energetic Oltenia nu. S-a vrut, s-a rezolvat, însă mai e puţin şi sper ca aceste nereguli să se îndrepte.

Rep.: Sunteţi membru PSD. În opinia dvs., politicul a avut vreo implicare în decizia de suspendare?

D.A.: Nu ştiu ce să spun. De fapt, politicul nu prea are ce să caute, să se bage în aceste probleme în mod normal. Directoratul este selectat, eu sunt selectat pe 109 (n.red. Legea privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat). Nu suntem la piaţă, să-l luăm pe ăla, să-l băgăm că e membru de partid. Politicul putea să ia o poziţie oficială atunci când s-a întâmplat acest lucru. În rest, nu cred că este bine să se bage. Sunt destui care puteau să ia o poziţie la momentul acela, mai ales că în Ministerul Energiei sunt reprezentanţi ai PSD.

Rep.: Sunteţi supărat că nu v-au apărat colegii de partid?

D.A.: Nu sunt supărat absolut deloc, dar problema este, nu că am pierdut eu personal, însă se văd şi anumite rezultate şi în companie, pe partea minieră.

Rep.: Se speculează că ALDE vrea să impună pe cineva în Directorat, dar că PSD nu este de acord, pentru că vrea un social-democrat. Cum vedeţi aceste speculaţii?

D.A.: Repet, nu suntem la piaţă, să luăm membrii de partid să-i punem în Directorat. Eu mai am puţin şi o să revin în Directorat. Aici este pe selecţie, nu pe altceva. În momentul de faţă, în Directorat, partea minieră nu este reprezentată. Dacă Consiliul de Supraveghere a considerat corect că a făcut ce a făcut, acum se văd rezultatele.

Vizualizări: 1,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: