Morega, despre numirea lui Pităroiu: Scandal naţional între PSD şi ALDE

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice, cere autorităţilor judeţene să împiedice numirea lui Daniel Pităroiu în Directoratul CE Oltenia. Morega crede că Pităroiu este susţinut în acest demers de Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj, despre care spune că a angajat politic peste 60 de persoane în CE Oltenia. „Prin numirea lui Pităroiu s-ar provoca un scandal naţional între PSD şi ALDE”, mai spune Morega.

Reporter: Cum priviţi posibila numire a lui Daniel Pităroiu în Directoratul CE Oltenia?

Dan Ilie Morega: Prefectul Florescu şi preşedintele Consiliului Judeţean tac mâlc, iar vătaful Cupă a înţesat până acum peste 60 de politruci doljeni în centralele CEO, ca să-l înfigă pe şmenarul Pităroiu în Directorat şi chiar ca manager. Cer public prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean să militeze mai mult pentru criteriile valorii. Să intervină la minister. Eu, prin toate mijloacele şi pârghiile, am intervenit ca să primeze criteriile valorii în Directorat. Iar în Consiliul Director este necesar ca aerul un director foarte bun, specialist pe minerit.

Rep.: De ce credeţi că nu ar fi oportună venirea lui Daniel Pităroiu în Directoratul CE Oltenia?

D.I.M.: Aş cita din declaraţia lui Ciurel. Că pe Pităroiu, dacă îl legi la ochi şi îl duci într-o încăpere unde este casa de bani, după un timp scurt nu mai găseşti în casa de bani niciun leu. Ciurel a avut mare dreptate. Nu cred că se va ajunge în situaţia asta, pentru că sindicatele, în primul rând, sunt total împotrivă, indiferent că este SMEO sau FNME. Pe de altă parte, managerul care conduce activitatea financiar-contabilă Bălăşoiu şi managerul general Boza, care susţin pe bună dreptate că au nevoie în interior de un specialist pe minerit. Pităroiu s-a lăudat peste tot că Ion Cupă îi este dator, să-l numească în Directorat sau chiar mai sus. Cred că nu va ajunge nici în Directorat, nici manager, pentru că s-ar provoca un scandal naţional între PSD şi ALDE. Nu înţeleg, dar poate că voi înţelege pe deplin, de ce preşedintele Consiliului Judeţean, care răspunde de problemele economico-sociale ale judeţului, tace mâlc, ca şi prefectul, şi nu se implică în mod hotărât în promovarea valorii în singura unitate economică de stat care a mai rămas în Gorj. Dar, poate au avut şi au interesele lor.

Rep.: Directorul general nu are un cuvânt de spus în această numire?

D.I.M.: Cer public ca, la restructurările care sunt, Boza să facă bine să trimită pachetul de salariaţi ai lui Cupă la sucursala Termo de la Işalniţa sau la CET Craiova. Şi Cupă să-şi ia şmenarul, să-l pună şef de cabinet la el. Gorjenii îl reneagă în totalitate. Cupă nu are nimic cu Gorjul, deşi este născut în Gorj.

Vizualizări: 3,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: