Ion Işfan, inspector şef prin concurs la ISJ Gorj

Ion Işfan rămâne în continuare inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. Acesta a promovat ieri examenul pentru ocuparea acestei funcţii, examen ce s-a desfăşurat la sediul Ministerului Educaţiei. Potrivit generalului de la ISJ Gorj, concursul a constat în trei probe, el fiind cel declarat admis obţinând peste 100 de puncte. Celălalt candidat, Mădălina Ciolocoi, s-a retras din concurs înainte ca acesta să se termine, invocând motive personale.

Ion Işfan va conduce încă patru ani Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, acesta promovând ieri examenul pentru funcţia de inspector general. Işfan a declarat la finalul concursului că examenul a fost unul extrem de serios şi că, din 20 de judeţe programate pentru ieri, doar în cinci se promovase acest concurs. „Am promovat concursul pentru funcţia de inspector general. Ca orice concurs, a fost extrem de dur, de serios. Din 20 de judeţe, doar în cinci s-a promovat. Concursul a constat în trei probe, un test scris, CV-ul şi interviul în care am susţinut oferta managerială. Pe 6 aprilie se validează rezultatele obţinute”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Cât priveşte contracandidatul lui Işfan, liberala Mădălina Ciolocoi, se pare că aceasta nu a promovat proba scrisă. „Doamna Ciolocoi s-a prezentat însă nu a avut câştig de cauză. Nu a promovat proba scrisă, testul grilă”, a spus Ion Işfan. Ciolocoi are însă o altă variantă, susţinând că s-a retras din concurs din motive personale. „M-am retras după prima probă. Am avut motive personale”, a precizat Mădălina Ciolocoi.

Concursul promovat ieri de Ion Işfan îi conferă acestuia dreptul de a mai rămâne timp de patru ani în fruntea instituţiei. „Postul este acum ocupat legal, prin concurs, voi încheia un contract de management cu Ministrul Educaţiei, contract care se întinde pe patru ani”, a adăugat Işfan. Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, de săptămâna viitoare sunt programate la Ministerul Educaţiei concursurile pentru ocuparea funcţiilor de inspectori generali adjuncţi, după care va veni rândul inspectorilor şcolari. Directorii de unităţi şcolare vor fi ultimii care vor susţine concurs pentru ocuparea acestor funcţii, anunţă reprezentanţii ISJ Gorj.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: