Ion Ișfan: Mă voi ocupa de posturile vacante din învățământ

Numit adjunct la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj, Ion Ișfan anunță că se va ocupa de posturile vacante din învățământul gorjean. Acesta este cea mai importantă atribuție din fișa postului pe care îl deține de joi. Ion Ișfan a vorbit, la Radio Târgu Jiu, despre cum va lucra cu noul inspector general și când a aflat de hotărârea ministrului Ecaterina Andronescu de a nu-l lăsa doar la catedră.

Reporter: De când știați de această numire?

I.I.: Nu știam dacă se întâmplă sau nu numirea mea. Eu de ieri (n.r. miercuri) am aflat acest lucru, că a plecat ordinul de la cabinetul doamnei ministru, cu numirea mea în funcția de adjunct, am fost de dimineață (n.r. joi) să văd ce se întâmplă la Inspectoratul Școlar. Documentul încă nu ajunsese acolo. Am reușit să vorbesc și cu doamna inspector general pentru că foarte multă lume din presă m-a sunat să-mi spună că doamna nu vrea să lucreze cu mine. Am vorbit cu doamna inspector general. I-am spus că mâine (n.r. vineri) am o problemă la București și mi-a spus să ne vedem luni și să începem săptămâna normal de luni și să ne apucăm de treabă. Eu am lucrat cu doamna inspector general și am lucrat bine cât timp a fost director. Eu mi-am văzut lungul nasului și, dacă am ocupat o funcție, am încercat să-mi fac treaba cât mai bine. Din partea mea, doamna inspector general va avea tot sprijinul și toată susținerea.

Rep.: Doamna inspector general spunea că nu ar vrea să lucreze cu dvs.. Cum comentați?

I.I.: Nu m-am gândit și nici nu-i problema mea. Am avut o discuție și cu doamna ministru. Așa cum am vorbit cu doamna ministru înainte de a-mi expira mandatul de inspector general, vreau să-i mulțumesc că, spre norocul meu, domnia sa s-a ținut de cuvânt și am asigurat-o că și eu mă voi ține de cuvânt.

Rep.: Credeți că nu v-a mai vrut PSD?

I.I.: Nu am informațiile astea. Sunt din 2000 membru în PSD și interesul meu e ca partidul să câștige alegerile. Nu pot să spun că cineva a vrut sau nu. Au fost niște discuții, plângeri, sesizări. Se pare că nu s-au adeverit. Am avut Corpul de Control trei săptămâni în Gorj. Nu am văzut niciun raport. Nu mi s-a cerut decât să schimb directorul de la Stoina, să fac restrângeri de activitate. În rest, n-am văzut altceva. Lucrurile își intră într-un făgaș normal, că sunt șapte ani de muncă într-o funcție de mare responsabilitate la nivelul județului Gorj. Nu poți să lași un om, să nu folosești experiența pe care a acumulat-o în această funcție mai ales acum, înainte de terminarea anului școlar, când vin examenele naționale.

Rep.: A contat experiența dvs. și lipsa de experiență a inspectorului general?

I.I.: Ați văzut foarte bine. Eu nu pot să vă spun ce a contat sau nu. Marcela a mai lucrat în Inspectorat, a fost inspector pe istorie. Eu am spus-o și când am predat ștafeta. Doamna general are experiență, a trecut prin toate etapele în învățământ. Nu e o problemă până la urmă. Fiecare trebuie să aibă șansa lui în viață. Eu, cu tot ce pot, vă promit că o voi ajuta atât cât mă pricep, să rezolve toate problemele cu care se confruntă. Nu umblu cu lucruri care nu sunt ortodoxe. Am lucrat cu 10 inspectori generali adjuncți și am lucrat foarte bine și instituția a mers.

Rep.: Ce trebuie să faceți dvs. conform fișei postului?

I.I.: Sunt cam aceleași lucruri pe care le face inspectorul școlar general. Eu aștept să primesc luni fișa postului, să văd ce am de făcut. Cel mai important rol e în mobilitatea personalului didactic, încadrarea personalului în învățământ. Tot ce se ocupă cu ocuparea posturile vacante din inspectorat trece prin mâna inspectorului general adjunct. 

Vizualizări: 2,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: