Ion Ministru: La Sibiu vor fi 100.000 de romi

Consilierul pe probleme ale romilor din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Ion Mihai, zis Ministru, crede că la funeraliile ce vor avea loc la Sibiu la sfârşitul acestei săptămâni vor fi prezenţi peste 100.000 de romi, care vor veni acolo din toată lumea pentru a fi alături de Florin Cioabă pe ultimul drum.

Înmormântarea regelui ţiganilor ar putea avea loc sâmbătă, timp suficient pentru ca membrii de vază ai etniei, dar şi oameni simpli, să poată să ajungă în locul în care Cioabă şi-a trăit mare parte din viaţă, după ce a copilărit în Gorj.

Ministru crede că de buna organizare a ceremoniei de înmormântare vor fi responsabili şi liderii din ţară ai comunităţii. El spune că liderii respectivi, de la bulibaşi la preoţi din diferite comunităţi, trebuie să le comunice celor care vor merge la Sibiu să se comporte civilizat şi să nu creeze probleme, dat fiind numărul mare de participanţi aşteptat la funeralii. „Trebuie să meargă doar când va fi el acolo. E bine să facem în aşa fel încât liderii din zone să-i instruiască puţin să nu stea pe străzi, să nu facă fapte antisociale, să nu stea pe străzi, să se ştie de unde sunt, pentru ca totul să decurgă bine şi să nu apară probleme nedorite”, spune Ministru.

În acelaşi timp, în Meteor rudele şi apropiaţii lui Cioabă sunt gata de plecare, unii dintre ei făcând deja deplasarea spre Bucureşti, pentru a fi aseară prezenţi la aeroport, în momentul aducerii în ţară cu un avion a trupului neînsufleţit. Una dintre rudele fostului rege consideră chiar că acesta ar fi trebuit adus în România fără să fi fost operat în Turcia, evitându-se astfel o serie de probleme, inclusiv de costuri, pe care trebuie să le rezolve acum cei care se ocupă de înmormântare. „Bolnav cum era trebuia trimis în România. E greu ce au făcut ei, cu el aşa tăiat. Au plecat ai noştri cu copii mici pe drumuri ca să-l aducă acasă. Au încurcat lucrurile şi a trebuit să plece acolo toată România  ca să-l aducă acasă”, spune Verginia Mihai, o verişoară a fostului rege.

Mişu Mihai e şi el pregătit să ia drumul Sibiului, spunând că la înmormântare va fi multă lume. „Nu-l vom uita niciodată pentru că a fost un om cumsecade. Îl regretă toată lumea, plângem după el, dar nu îl mai putem învia. Vom fi toţi alături de el pe ultimul drum”, spune bărbatul.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: