Ion Pisc Scrădeanu: Condescu a făcut multe pentru Gorj

Ion Pisc Scrădeanu, prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, a comentat pentru Radio Infinit reţinerea lui Marin Condescu. Pisc a declarat că regretă situaţia în care se află liderul sindical, considerând că acesta a făcut multe pentru Gorj. Deşi nu-şi doreşte schimbarea din fruntea FNME, Scrădeanu îl vede pe Ion Ruşeţ un bun înlocuitor, până la clarificarea situaţiei.  

Reporter: Cum comentaţi acuzaţiile care i se aduc preşedintelui  FNME, Marin Condescu?

Ion Pisc Scrădeanu: Din punctul meu de vedere Marin Condescu a fost o perioadă destul de lungă de timp lider de sindicat, şi este, al unui mare sindicat din Cartel Alpha. Este vorba de sindicatul şi de Federaţia Mine Energie. Eu în decursul timpului am avut diferite întâlniri în comisii şi aşa mai departe cu domnia sa. Ca lider de sindicat eu îl apreciez în mod deosebit pentru că a făcut multe pentru Gorj, pentru locuri de muncă, pentru dezvoltare şi aşa mai departe. Ca lider de sindicat îl apreciez pentru că a ştiut foarte bine să îmbine munca cu timpul liber al oamenilor, cu condiţii de muncă pentru oameni. În rest, după ce am văzut în presă, ca activitate extra-sindicală, nu am cum să mă pronunţ pentru că nu mă pricep.

Rep.: Credeţi că imaginea Complexului Energetic Oltenia are de suferit dat fiind implicarea domnului Condescu în acest scandal?   

I.P.S.: Din punctul meu de vedere, este totuşi grav că se întâmplă aceste lucruri într-o perioadă în care Complexul Energetic Oltenia are nevoie de o imagine, o imagine pozitivă deoarece ştim foarte bine sunt listate la bursă acţiuni din cadrul CE Oltenia. CEO are nevoie de investiţii. Ca om de sport nu am cum să nu-l apreciez pe domnul Condescu pentru că, practic, ca cetăţean de onoare al Târgu Jiului a făcut ce nu s-a întâmplat până niciodată până acum în sportul gorjenesc.

Rep.: Ce înseamnă pentru sindicatele din Oltenia reţinerea lui Marin Condescu?

I.P.S.: Nu neapărat pentru Oltenia. Mişcarea sindicală din ţară are mari probleme. Pentru mişcarea sindicală e cert că nu e o imagine pozitivă şi oamenii vor constata la un moment dat că sunt într-adevăr nişte goluri în ceea ce priveşte unele vârfuri din sindicate dar, ca sindicalist, repet, nu cred că-l poate acuza cineva de părţi negative. Trebuie să treacă peste momente ca acestea, dificile, şi să continuăm dialogul, în aşa fel încât să putem să milităm pentru menţinerea locurilor de muncă şi nu pierderea acestora care este tot mai frecventă în ultima perioadă.

Rep.: Ce se va întâmpla cu FNME, dat fiind faptul că Marin Condescu are aceste probleme?

I.P.S.: Mişcarea sindicală în Gorj va avea continuitate. În Federaţia Mine Energie sunt lideri de sindicat care pot să-l înlocuiască pe domnul Condescu. Nu mi-aş dori acest lucru, dar sunt oameni de calitate care pot să continue activitatea sindicală.

Rep: Cine l-ar putea înlocui?

I.P.S.: Din punctul meu de vedere, cel mai indicat pentru a-l înlocui pentru o perioadă de timp pe domnul Condescu rămâne pentru mine Ion Ruşeţ, un om de echilibru, un om care este un bun negociator, un om care ştie foarte bine când şi până unde se poate.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: