Iordache, trimis acasă din cantonament

Mijlocaşul Ilie Iordache nu se mai pregăteşte de ieri în cantonamentul echipei Pandurii. Conducerea clubului i-a înmânat un document prin care i se comunica faptul că este liber să îşi caute o altă echipă, ieri fiind anunţat că trebuie să părăsească şi camera de hotel în care a stat până acum din cantonamentul de la Lara. Jucătorul a plecat ieri la prânz spre România cu primul avion, urmând să caute o altă echipă la care va evolua în retur.

Preşedintele Marin Condescu l-a anunţat pe Ilie Iordache că e liber să negocieze cu orice altă echipă dacă doreşte să plece de la Pandurii Târgu Jiu. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei pe care a avut-o marţi seară cu jucătorii de la Pandurii. Preşedintele i-a comunicat mijlocaşului  că dacă doreşte să devină liber de contract pentru a pleca de la Pandurii, clubul îi permite de acum să negocieze cu orice echipă: „Având în vedere cererea depusă la comisiile de specialitate ale FRF pentru a deveni jucător liber de contract, noi i-am dat acordul clubului de a negocia cu orice echipă începând cu data de 11.02.2009. Începând cu această dată, până la rezolvarea situaţiei, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu mai are nici o responsabilitate faţă de jucător”.

Preşedintele Condescu a explicat ieri de ce a ales să îl lase pe Ilie Iordache să plece pentru a-şi găsi o altă echipă. Oficialul a precizat că dacă Iordache vrea să fie liber de contract pentru a pleca de la Pandurii, clubul îi permite să caute o altă echipă pentru a evolua în retur: „Nu am ce să-i mai fac, el a declarat că vrea să devină jucător liber când a fost la comisii. Dacă Iordache tot vrea să devină liber de contract, l-am lăsat să-şi găsească ce echipă vrea el pentru a evolua în retur. Nu trebuie să se ducă pe la comisii să-l declare liber, îl lăsăm noi să plece.  Noi l-am lăsat pe Iordache să-şi găsească libertatea şi să se exprime la adevărata lui valoare. La Pandurii nu se putea exprima la adevărata lui valoare probabil de aceea a vrut să plece. De astăzi, Iordache nu se mai pregăteşte cu Pandurii”.

Oficialul a explicat şi condiţiile în care poate pleca Iordache la o altă echipă, formaţia care îl doreşte urmând să negocieze cu Pandurii un eventual transfer: „Echipa pe care şi-o va găsi Iordache va discuta cu noi. Nu ne facem probleme că pleacă acum, găsim soluţii pentru a-l înlocui pe parcurs”. Pandurii l-au achiziţionat pe Ilie Iordache cu 500.000 de euro de la Dinamo în vara trecută, bani pe care clubul din Târgu Jiu nu i-a achitat încă, preşedintele Condescu explicând că nu e afectat de faptul că va pierde probabil la un eventual transfer şi fiind dispus să accepte şi un schimb de jucători: „În viaţă mai şi pierzi dar acum nu ne facem probleme. Şi noi l-am luat pe Hidişan în condiţii foarte avantajoase. Nu vreau neapărat să iau bani pe Iordache, acceptăm şi un schimb de jucători. La Dinamo nu vrea el să mai meargă acum dar poate facem schimb cu Rapid. Ei ni-l dau pe Stancu definitiv şi noi îl dăm pe Iordache”.

Iordache a plecat ieri la Bucureşti

Anunţat încă de aseară de conducerea clubului că trebuie să plece să îşi caute altă echipă, Ilie Iordache a părăsit în jurul prânzului cantonamentul echipei Pandurii fiind condus la aeroport pentru a reveni în ţară. Jucătorul a precizat că a primit puţine explicaţii şi a insistat că mai are de primit bani de la Pandurii vorbind de o primă de instalare: “Am fost anunţat că trebuie să părăsesc cantonamentul şi asta am făcut. Am primit puţine explicaţii, mi s-a spus că dacă vreau să plec, să mă duc să-mi caut echipă. Eu aş fi vrut să primesc mai multe explicaţii. Aş fi vrut să-mi primesc şi banii pe care nu i-am primit de 5-6 luni. Nu e vorba de salariu, ci de o primă de instalare. Dar se pare că ei nu mă mai vor şi de aici a pornit totul. Nu ştiu exact ce voi face acum. Sunt în continuare jucătorul Pandurilor, voi aştepta decizia Comisiei şi apoi voi vedea ce voi face. Preşedintele Condescu mi-a zis că mă va lăsa să plec, că nu se va opune, că sunt liber să plec, dar nu mi-a dat o hârtie în acest sens”, a comentat Ilie Iordache situaţia sa pentru Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: